Pete Doherty припада на сцената. Kate Moss в клиника за наркомани

Pinterest LinkedIn +

Babyshambles (на снимката) отново се превърнаха във водеща злободневна тема на Острона. Както обикновено причината за това е фронтменът на групата, Пийт Дохърти (Pete Doherty), който във вторник (27 септ.) е припаднал по време на участие.

Сцената се е разиграла в залата на Northumbria University. По думите на мнозина свидетели Пийт е излязъл на сцената в читаво състояние, но по-късно се е сгромолясъл върху барабаните. Фен, присъствал на концерта, е коментирал: "След края на техния (на Babyshambles) сет Пийт скочи в тълпата и наистина изглеждаше не на себе си. Той пиеше, докато беше на сцената, а феновете нe спираха да хвърлят към него кутии с бира и цигари."

В часовете преди да излезе на сцената, компания на Дохърти са правили множество папараци, които той е замерял с кубчета лед. По думите на в-к "Daily Star" той е обикалял, препъвайки се, обут в чифт стари обувки, улиците на Нюкасъл и е прекарал известно време в кръчма, наливайки се с уиски. Също според тях, отправяйки се към сцената, Дохърти едва е стоял на краката си.

Дохърти има постоянни проблеми както с алкохола, така и с наркотиците. Те, обаче, не могат да се сравняват с тези на приятелката му, супермодела Кейт Мос (Kate Moss), която изгуби значително количество работодатели от ранга на Шанел, след като таблоида "Daily Mirror" публикува нейните "кокаинови снимки". Междувременно стана ясно, че двамата ще останат разделени за най-малко 30 дни, тъй като Мос е постъпила в клиника за рехабилитация, в която освен наркотици, алкохол и цигари ще й бъдат забранени и всякакви телефонни обаждания.

Babyshambles засега нямат проблеми с ангажиментите си. От турнето им на Острова остават още 10 дати. Последната, посочена засега, е в Брикстън Академи, Лондон, на 11 октомври.

Kate Moss преди кокаиновите проблеми

 

Сподели.