Pet Shop Boys с Take That в най-голямото британско турне в историята

Pinterest LinkedIn +

Най-успешното британско дуо в историята - Pet Shop Boys, ще бъде основният съпорт на Take That по време на предстоящото европейско турне на бой бандата в подкрепа на шестия й студиен албум - Progress.

Първото турне на Take That в оригиналния им състав от 1995 година насам ще стартира на 27 май в Съндърленд и ще приключи на 29 юли в Мюнхен след общо 36 дати, 29 от които на Острова. С 1.34 млн. продадени пропуска общо, Progress Live е най-доходоносното турне в цялата британска история, а осемте последователни концерта на бандата на Уембли разбиха рекорда на Майкъл Джексън за най-продължителна резиденция на най-голямото спортно съоръжение във Великобритания.

Албумът, в чиято подкрепа е концертната серия, излезе в края на 2010 г. и стана най-бързо продаваният LP на ХХI в. Още преди появата му обаче, продажбите на албумите на Take That в световен мащаб надхвърлиха 40 млн. копия.

Последният студиен албум на Pet Shop Boys - Yes, се появи през март 2009 година. Нийл Тенант (Neil Tennant) и Крис Лоу (Chris Lowe) отдавна са си осигурили място в историята като едни от най-успешните представители на съвременната музикална сцена с над 100 млн. продадени копия. По думите на Гари Барлоу, техен е първият запис, с който се е сдобил.

Сподели.