Peanut Gallery - страхотно забавление за феновете на нямото кино

Pinterest LinkedIn +

Знаете ли какво е Peanut Gallery? Някога, в ерата на нямото кино, така са се наричали най-евтините места в салоните, където хората са хапвали фъстъци, докато шумно коментират филмите. Днес е трудно да си представим това - макар че всеки от нас е ставал свидетел на подобни гледки в киносалоните, те са по-скоро изключение, отколкото регламент.

Така и с немите филми - днес те са по-скоро екзотична атракция, отколкото квинтесенция на масовото кино и са по-скоро пример за нестандартна форма за забавление. Точно толкова нестандартна, колкото е и един от най-новите и шантави Google експерименти - част от онлайн браузър платформата им Chrome.

Ще го откриете на https://www.peanutgalleryfilms.com. Той включва малко повече от дузина неми класики като "Гърбушкото от Нотър Дам", "Изгубеният свят" и "Пътешествие до Луната", всяка от които можете да... озвучите сами!

Иначе казано, с помощта на микрофон и изненадващо точната опция за разпознаване на говор, поддържана от Chrome, можете да създадете ваш набор от текстови реплики за "озвучаване" на филма.

Разбира се, всичко това е създадено само и единствено с развлекателна цел и реално няма никакво практическо приложение - поне в рамките на Peanut Gallery. Извън нея обаче ще ви помогне да оцените колко мощен и гъвкав инструмент е функцията за гласово разпознаване на Google.

Естествено, всичко това работи само и единствено в Chrome среда, но за сметка на това поддържа без проблем и български език, което е супер.

Сподели.