Първото марихуана кафе отвори врати в САЩ

Pinterest LinkedIn +

Първото кафе в САЩ, в което е позволено пушенето на марихуана, при това напълно законно, отвори врати в Орегон. Стъпката е част от новата политика на президента Барак Обама, целяща да облекчи пациентите, използващи психотропното вещество за медицински цели.

The Cannabis Cafe в Портланд ще даде възможност на болните, които разполагат с медицинско удостоверение, позволяващо употребата на марихуана, да пушат от зеленото растение, необезпокоявани от никой, въпреки федералната забрана.

"Това кафе, най-накрая, ще даде лична свобода на нашите членове. Но плановете ни не се изчерпват само с това да предлагаме храна и марихуана - смятаме да организираме класове и семинари, с които искаме да научим хората как се отглежда канабиса, както и неговите други приложения", коментира Маделин Мартинез, изпълнителен директор на организацията NORML, целяща легализацията на марихуаната в САЩ.


Други са горди с постъпката си и се снимат за спомен

Членовете на The Cannabis Cafe ще плащат ежемесечна вноска от 25 долара, за да могат да посещават частния клуб, който е с капацитет от 100 човека. Марихуаната в заведението е безплатна и не се заплаща, както и не върви с употребата на алкохол, който е забранен.

Около 21 хиляди души в Орегон са регистрирани, че могат да ползват марихуана за медицински цели. Както е известно, лекарите предписват канабиса за лечение на болести като Алцхаймер, диабет, множествена склероза, Синдромът на Турет и др.

Създаването на кафето идва месец, след като администрацията на Барак Обама забрани осъждането на пациенти и диспансери, които използват веществото за медицински цели.

Сподели.