Parkway Drive в София: Sparks in a darkened world

Pinterest LinkedIn +

След първото гостуване на австралийците от Parkway Drive в България през 2011 г. много хора казваха, че това е един от най-добрите концерти, правени у нас. Второто им шоу определено вдигна летвата още повече и ще се помни до следващото им идване.

Включвайки страната ни в лятната си европейска обиколка, промотираща последния им албум Atlas, музикантите от Зеления континент станаха една от малкото актуалните в момента банди, които имаме възможност да гледаме на родна земя.

Оказва се, че това е можело и да не стане, след като автобусът на групата се чупи в Украйна и се оказва невъзможно момчетата да стигнат до София след няколкочасовия му ремонт.

Parkway Drive обаче са известни като група, която никога не отменя концертите си (китаристът на бандата – Люк Килпатрик – свири на инвалидна количка със счупен крак на турнето за албума Deep Blue) и намират начин да достигнат до клуб Mixtape 5 в София със смяната на няколко вида транспорт през цяла Европа.

Преди хедлайнерите пред вече понапълнилата се зала свириха македонците от Smut и родните метълкор герои Melekh. И двете групи бяха приети изключително топло и за около един час успяха да подгреят обстановката преди австралийците да завземат сцената.

Малко след 23:00 ч. над 800 човека бяха изпълнили Mixtape 5 и с нетърпение очакваха своите любимци, чието излизане предизвика истинска еуфория сред феновете. И имаше защо!

Сетлистът започна ударно със Sparks и Old Ghosts/New Regrets от Atlas, с който австралийците надскочиха всичко, което са правили досега.

Чуха се както нови песни, така и стари, но това беше без абсолютно никакво значение, защото Parkway Drive са сред групите, при които всяко парче става любимо на всички.

Изредиха се Deliver Me, Sleepwalker, Karma, Boneyards, Idols and Anchors, a присъстващите на концерта се бяха слели в едно море от тела и... надуваеми играчки!

Последният албум беше представен още с култовата Wild Eyes, която още с излизането си стана метълкор класика, както и с Dark Days.

Феновете получиха и избор към края на шоуто – между новата Swing и Romance Is Dead от дебютния албум Killing With a Smile на Parkway Drive. Решението беше взето още преди фронтменът Уинстън Маккол да зададе въпроса – Romance Is Dead!

За втори път на родна земя Parkway Drive доказаха, че концертите им са толкова добри, че краят им идва неусетно. Финалът беше отбелязан с Home Is For the Heartless и, разбира се, Carrion, на които публиката надвикваше и самия вокалист.

За съжаление всяко хубаво нещо си има край, но спомените от умопомрачително добрия концерт на Parkway Drive са достатъчни, за да ни държат до следващото шоу на групата в България, каквото на всички е ясно, че ще има.

Сетлист:

1. Sparks
2. Old Ghosts/New Regrets
3. Sleepwalker
4. Karma
5. Wild Eyes
6. Boneyards
7. Idols And Anchors
8. Slow Surrender
9. Dead Man's Chest
10. Dark Days
11. Deliver Me
12. Home Is For The Heartless
13. Romance Is Dead
14. Carrion


Сподели.