Отложиха издаването на Darksiders II

Pinterest LinkedIn +

Издаването на Darksiders II – горещо очакваното продължение на високо оценената от критиката и феновете Hack & Slash адвенчър игра на американското студио Vigil Games (Warhammer 40,000: Dark Millennium Online), се отлага с два месеца, обявиха THQ.

Заглавието трябваше да излезе за PS3, Xbox 360 и Windows PC през юни, но според новия график на компанията ще се появи през август, като официалната версия за отлагането на датата е в необходимостта от допълнително време за доусъвършенстването на играта.

В публикацията в тази връзка, поместена в официалната страница на Darksiders II, изрично се уточнява, че забавянето на играта няма нищо общо с премиерната дата на новата конзола на Nintendo, Wii U (платформа, за която Darksiders II ще бъде издадена в последствие), както и със скорошните съкращения в студиата на THQ.

Darksiders II ще отведе играчите, изиграли първата игра, в същия времеви отсек, но този път в центъра на действието ще е един от тримата братя на Война, а именно Смърт. Решен да докаже невинността му (според Charred Council Война е предизвикал Апокалипсиса преждевременно), Смърт се отправя към намиращите се между Рая и Ада Nether Realms, за да потърси съдействие от неговите могъщи обитатели.

За разлика от първата игра, музиката на Darksiders II е дело на прочутия Jesper Kyd (Hitman, Assassin's Creed, Borderlands).

Сподели.