Откриват Алея на славата в София със звезда на Христо Стоичков

Pinterest LinkedIn +

На 14 октомври, петък, в 13:00 часа ще се състои първата церемония по откриване на Златна звезда в родния вариант на Алеята на славата, съобщава Нетинфо. С нея ще се сдобие световноизвестният български футболист и треньор на националния ни отбор по футбол - Христо Стоичков.

Идеята и реализацията на българската Алея на славата е на българското представителство на  шотландското уиски "The Famous Grouse". Номинирани могат да бъдат известни личности от различни области, прославили България, културата ни или допринесли за престижа на страната. Номинациите ще се издигат от жури, включващо известни личност като Ставри Калинов, Христо Мутафчиев, Константин Марков, Валери Запрянов, Любен Белов и др. То ще номинира и избира не просто известни, а прославени личности, които заслужават внимание и признание, уточнява Нетинфо.

Христо Стоичков е определен за първата личност, която ще получи т.н. Famous (в превод - известен) звезда, след дълго проучване, направено сред служителите на "Edrington Group" и "Highland Distillers", както и сред многобройните чуждестранни партньори на "Maxxium Bulgaria" - официалният представител и вносител на "The Famous Grouse" за България.

"Поставяме началото на дългогодишна, сериозна и некомерсиална идея. Наричаме я Феймъз Алея на Славата и искаме всеки българин, допринесъл или направил нашата страна, спорт, култура и мислене световно известни, да получи своята златна звезда," декларирали са намеренията си "Maxxium Bulgaria".

Алеята е създадена пред Кино Арена - Младост.

Сподели.