Остава и Невена Цонева 'обраха' наградите на ММ

Pinterest LinkedIn +

Музикантите от група Остава си тръгнаха с 3 приза от Годишните награди на телевизия ММ за 2007 г., следвани от победителката в Music Idol - Невена Цонева, която бе отличена с две статуетки. Сред останалите победители, определени от музикалната медия, са Мария Илиева, Графа, Ъпсурт и др.

Церемонията по връчването на Годишните музикални награди на ММ се състоя в столичния Yalta club, а водещи на шоуто бяха популярните радио и тв лица Антон Георгиев, Александър Владев и Ася. Сред гостите на събитието бяха Deep Zone, Теди Кацарова, Елица Тодорова и Стоян Янкулов, Мишо Шамара, Ваня Щерева, манекенката Теди Велинова и др.

Освен че раздадоха призовете за 2007 г., домакините от музикалната медия обявиха и номинираните артисти за предстоящите "Награди на Деситилетието". Хип-хоп изпълнителите от Ъпсурт получиха номинации в цели 8 категории, следвани от Остава и Gravity Co. с по 5 номинации и KariZma с 4.


Остава получиха четири номинации за "Награди на Десетилетието". Снимка: Avtora.com

Отличените в три категории изпълнители от група Остава, се качиха неколкократно на сцената в столичното заведение, за да приемат отредените им награди за "Най-добра група/дует", "Най-добра рок/алтернативна песен" за "Sex in the morning" и "Най-добър български клип" за "Sex in the morning" под режисурата на Валери Милев.

Победителката в първия сезон на реалити шоуто "Music Idol" - Невена Цонева, грабна статуетките за "Най-успешен дебют" и "БГ албум" за продукцията си "Без страх". "От тук нататък ще направя много нови неща, а съвсем скоро ще излезе и последното ми парче", каза за Avtora.com Невена Цонева, минути след като получи двете награди.


Мария Илиева влиза в студиo за записите на новия си албум. Снимка: Avtora.com

"Най-добра изпълнителка" на 2007 г., според телевизия ММ, стана популярната певица Мария Илиева, номинирана в категориите "Най-добра изпълнителка на десетилетието" и Най-добър хип-хоп R'N'B албум на десетилетието".

"Към края на годината ми предстои да започна работа по моя нов проект, който ще представлява двоен албум", сподели за Avtora.com Мария Илиева. "Едната част на албума ще бъде в акустичен соул - много чист и нежен, а другата ще включва ремиксирани клубни версии на всяко едно от парчетата", допълни изпълнителката на "Лунен сън".


Криста е първото откритие на лейбъла "Стерео стая". Снимка:
Avtora.com


В музикалните паузи по време на церемонията, решена в стил "кино-купон", с изпълнения на живо се включиха Star Tattooed feat. Пламен Пътов, Мирослава Кацарова и откритието на Мария Илиева - Криста. Финалът на музикалното събитие настъпи с връчването на приз за "Цялостен принос за 2007 г." на композитора Митко Щерев, който изпълни прочутата си мелодия от игралния филм "Осъдени души".


Митко Щерев закри празничната вечер. Снимка: Avtora.com

Пълен списък с наградените за 2007 г.:

Най-успешен дебют - Невена
Най-добра поп/денс песен - Белослава за "Бягай от мен"
Най-добра рок/алтернативна песен" - Остава за "Sex in the morning"
Най-добра хио-хоп и R'N'B песен - Ъпсурт за "Звездата"
Най-добър изпълнител - Графа
Най-добра изпълнителка - Мария Илиева
Най-добра група/дует - Остава
Бг албум - Невена за "Без страх"
Най-добър български клип - реж. Валери Милев. за "Sex in the morning" / Остава
Най-добър чуждестранен клип - Fergie - "Clumsy"
Награда за цялостен принос - Митко Щерев

Сподели.