Още един хорър от Стивън Кинг поема към киносалоните!

Pinterest LinkedIn +

Стивън Кинг е вероятно най-екранизираният писател в момента с предстоящите филми по IT (То) и The Dark Tower (Тъмната кула), както и сериали по Mr. Mercedes (Господин Мерцедес) и The Mist (Мъглата).

Да не забравяме и изключително очаквания сериал Castle Rock (Касъл Рок), който обединява герои и места от произведенията на Кинг в нова оригинална поредица. 

Към тези, а и още нови проекти в препродукция, се присъединява римейк на хоръра от 1984 г. – Firestarter (Подпалвачката). Историята се върти около малко момиченце на име Чарли Макгий, което притежава свръхестествени пирокинетични способности. 

Тя и баща ù бягат от организация, която е извършвала опити върху семейството и е виновна за състоянието на малката Чарли. 

В оригинала, режисиран от Марк Лестър (Commando), главната роля беше изиграна от малката Дрю Баримор, която само няколко години по-рано стана звезда с играта си в E.T. the Extra-Terrestrial (Извънземното). 

За момента липсват каквито и да е детайли около римейка, освен че режисьор ще е носителят на "Оскар" Акива Голдсман, работил по филмите Winter's Tale (Зимна приказка в Ню Йорк) и фентъзи-хоръра Stephanie (Стефани), който се очаква през 2017 г.

Сподели.