Орлин Павлов: Реалититата трябва да учат на култура

Pinterest LinkedIn +

За своя първи сезон в българския тв ефир, шоуто Dancing Stars привлече голяма аудитория. Може би поради непознатия формат или разнородния състав на участниците - звезди от попфолк и поп средите, журналисти, актьори и спортисти.

Танцувалното шоу дори успя да се превърне в достоен конкурент, по отношение на рейтинга, на считания за фаворит в сферата на реалити форматите - Big Brother 4.

Avtora.com се срещна с коронования за "Крал на бала" Орлин Павлов, за да научи повече за него и развихрилите се танци и емоции на подиума на Dancing Stars.

Любомила Бучинска: Здравей, Орлин! Какво правиш напоследък?

Орлин Павлов: Наскоро се върнах от Банско, където прекарах близо седмица с голяма група приятели. Карах много ски...като цяло обичам да карам ски навсякъде, но в Банско определено е най-хубаво, въпреки че е най-скъпо, направо бих казал - трагично скъпо.

.: Друг спорт практикуваш ли?

Орлин Павлов: Много обичам футболa. Играя от малък, не съм кой знае колко добър, но ми е някаква мания. Покрай Dancing Stars влязох в отлична форма. Играя футбол с приятели - сред тях има актьори, певци, въобще артистични натури, с които се познаваме отдавна. Щяхме да се включим в някой от аматьорските турнири, които се организират, но там играят много грубо и се отказахме.

.: От кой отбор си?

Орлин Павлов: Аз съм Левскар. А откакто много български футболисти играят във Великобритания, станах голям фен на английския футбол. Особено след като Димитър Бербатов се присъедини към Манчестър Юнайтед. Преди известно време бях водещ на церемонията "Футболист на годината" и се възползвах от възможността да си взема автограф от него. Следя почти всеки мач на Бербатов, доколкото мога, разбира се.

.: Как обичаш да разпускаш?

Орлин Павлов: Обичам да си почивам вкъщи, да слушам музика. Сърфирам в Интернет, чатя с приятели - нормалните неща, нямам някакви странни навици. Мога да кажа дори, че съм пристрастен към Интернет. Това е един чудесен начин за комуникация, човек спестява много време и средства. Особено чрез Myspace и Facebook, е много бързо и лесно за един артист да достигне да своите почитатели и обратно.

Чета много положителни коментари, особено след Dancing Stars. Хората определено много са харесали шоуто, защото са ме видели в различна светлина. Разбира се, по форумите може да има и негативни коментари по мой адрес, но тях аз не ги чета. Като цяло в България се пише много грубо, хората целят по-скоро да те обидят и засегнат, отколкото да дадат някаква градивна идея.

.: А не ти ли отнема Интернет нещо ?

Орлин Павлов: Да, например аз обичам да чета книги, но вече много рядко ми се случва и Интернет е виновен за това. Харесвам книги, свързани с паранормалното, история на древните цивилизации, защото такива неща ме вълнуват.

Интересувам се от всичко, свързано с паранормалното - от духове до извънземни. Вярвам във всичко, което човек може да си помисли, че съществува. Малко откачено звучи, но...


Снимка: Avtora.com

.: Не е ли всичко въпрос на човешко въображение?

Орлин Павлов: Въображението е човешка слабост, но и сила, защото помага всичко да върви напред. Например, преди 100 или 200 години никой не си е представял, че ще съществуват много от нещата, които познаваме днес. Всичко е въпрос на онзи стремеж на човек да фантазира и да търси нови шантави идеи, които по-късно се оказват изключително реални.

Така че, защо да не съществуват подобни паранормални явления. Те може да се намират в друго измерение и ние просто да не ги виждаме, но след време може и да се засечем.

.: Виждал ли си извънземни?

Орлин Павлов: Преди години, в Рила видях летяща чиния - движеше се хаотично, а после стоеше на едно място. Не знам дали вътре е имало някакви извънземни същества, разбира се.

Не съм се срещал със специалисти в областта на паранормалното. Имам желание, но не знам кои от тях са истински и имат дарба и кои - някакви измислени хора, шарлатани.

.: Каква музика слушаш?

Орлин Павлов: Обичам всякаква музика, защото ми допадат най-различни стилове. А и напоследък самите стилове много се смесват, комбинират и т.н. Едно парче може да обедини 5-6 жанра, което е нормално. Пак се връщаме на онзи стремеж на човека да опитва, да експериментира нови и нови неща. Мога да кажа обаче, че със сигурност не слушам попфолк, защото тази музика ме натоварва и не ми влияе добре.

.: Въпреки това, би ли се съгласил да пееш на попфолк концерт?

Орлин Павлов: Досега никога не са ме канили. Може би бих се съгласил, но срещу много пари. Освен това, и в попфолка има страхотни певици като Ивана, Софи Маринова и др. Но при тях постоянно излизат нови имена и талантливите бързо могат да се изгубят. Едно цвете, обградено с много плевели, много лесно може да не го забележиш на ливадата. Засега не бих записал дует с някоя попфолк певица.

.: Чувстваш ли се звезда?

Орлин Павлов: Защо да не се чувствам звезда? В крайна сметка, какво значи всъщност да си звезда?! Тази дума много дразни българина, затова и ние артистите често я избягваме и казваме: "Ок, известен съм, но не съм звезда". Звездата е подплатена с много пари и вдъхва респект, както Бербатов например - той в момента е звезда и е нещо по-различно. Като цяло, когато си известен, хората променят отношението си към теб, стават изкуствени. И в този смисъл тяхното държание към теб ли определя, че си звезда, или какво?! Звездата грее навсякъде по света, а ние тук греем на едно точно определено място - България.

.: Но след като спечели Dancing Stars стана много популярен.

Орлин Павлов: Да, предаването Dancing Stars беше много популярно. Покрай шоуто, много хора в България се запалиха да танцуват и това е добър знак. Dancing Stars спечели с това, че нямаше парична награда, което е много важно. Българинът се изнервя на тези големи пари, които се раздават на финала.


Снимка: Avtora.com

.: Как ти се отразява известността?

Орлин Павлов: Определено се чувствам много добре, защото известността при мен е свързана с нещо много приятно - с добро отношение. Хората ме спират по улицата, искат ми автограф и ми стискат ръката, което е много мило.

Много е важно човек да бъде популярен с таланта си, а не с това, че ходи насам-натам, или както се казва: "известен с това, че е известен". Но и българинът явно е научен да гледа известните хора заради известността им, а не заради техния талант и това много зависи от медиите. Медиите учат, те са нашият учител. Хората се учат от реалититата и затова трябва да има предавания като Dancing Stars – по-весели и приятни, да учат човек на култура.

.: Веднага ли се съгласи да участваш в Dancing Stars?

Орлин Павлов: Да, защото страшно много ми се танцуваше. Още повече, че имах възможността да науча танци, с които в противен случай нямам време да се занимавам. За да танцуваш добре, не стига само да имаш добро чувство за ритъм и да правиш чупка в кръста - изискват се неистови усилия и работа. Латиноамериканските танци се оказаха една много висока и дебела стена, с която се сблъсках.

.: Каква беше атмосферата на шоуто зад кадър?

Орлин Павлов: Атмосферата беше много приятна и положителна. Самият екип на предаването беше страхотен, нямаше един намусен човек и всички работиха с желание. А това много влияе на един артист. Има ли някакво малко звено, което не работи като хората, едно леко несмазано зъбно колело и нещата започват да не вървят, което оказва огромно влияние на участниците.

.: И все пак това е състезание, нямаше ли спортна злоба между вас?

Орлин Павлов: Определено имаше конкуренция, но всичко беше абсолютно в рамките на нормалното и не е имало никаква злоба. Е, накрая жените леко се сдърпаха, но това отмина много бързо. Пък и това са нормални реакции на човешките характери, предизвикани от медийното внимание, светлините на прожекторите и т.н.

.: Защо, според теб, вие с Яна спечелихте шоуто?

Орлин Павлов: Заради комбинацията между нас. Заради това, че бяхме усмихнати и лъчезарни и танцувахме за удоволствие. При Виолета Марковска и Атанас Месечков като че ли надделя спортният дух, те се вглъбиха в самата победа и това, според мен, им повлия лошо.

.: И все пак, гаджета ли сте с Яна?

Орлин Павлов: Навсякъде пише, че ние с Яна имаме връзка и това е нещо много сладко и напудрено. Но не - с Яна нямаме интимна връзка. Явно с нея сме изглеждали като гаджета през цялото време и с това може би сме спечелили хората. Много искам да я включа в мой видеоклип и смятам да го направя още в първия сингъл, който издам.


Снимка: Avtora.com

.: Доколко визията е важна за един мъж? Чувстваш ли се секссимвол?

Орлин Павлов: Важна е, разбира се. Не можеш да имаш шкембе и да си певец. В никакъв случай не се чувствам сексимвол. За да бъдеш секссимвол, трябва да се занимаваш само и единствено с външния си вид, а аз не съм такъв. А и няма хора, които да се влачат след мен и да ми предлагат секс.

Рядко се съгласявам да се снимам за списания, защото много трудно ставам естествен за снимки. Много е важно да не позираш, да не си модел. Моделът показва дреха, а човек трябва да покаже себе си и собственото си излъчване.

.: След Каффе, имаш ли желание отново да пееш в група?

Орлин Павлов: Не, искам да пея самостоятелно. Група Каффе се разпадна преди две години, като една от основните причини затова е Евровизия. Беше ни много трудно да излезем от рамката на този скандал. Ние бяхме просто едни пионки, музиканти, от които нищо не зависеше, а събрахме гнева на хората.

Скоро не бих участвал в Евровизия. За мен този конкурс не е кой знае колко сериозен, а и много се комерсиализира в последните години. Бих могъл да кажа дори, че е леко изроден за сметка на музиката.

.: Победата над Слави Трифонов тогава даде ли ти самочувствие?

Орлин Павлов: Аз не се състезавам със Слави Трифонов, а със себе си, което е най-хубавото състезание. След скандала не съм гостувал в "Шоуто на Слави", а и не са ме канили. Изобщо не съм засичал Слави Трифонов оттогава.

Според мен, неговата нова песен "No Mercy" набира рейтинг сега не заради самата нея, а заради някаква идея, която иска да подчертае. В парчето Слави осмива и поп и фолк културата. Присъстват някои лица, които не трябва да са там, но са там, което мен лично много ме изненада.

.: Какво ти предстои?

Орлин Павлов: Искам да запиша сингъл и после да започна работа по албум, надявам се да имам сили, идеи и творческа мисъл. Определено смятам да експериментирам, в албума ще има много дуети. Би било хубаво да запиша песен с Лили Иванова, но това засега е само моя идея.

Сподели.