Ori and the Blind Forest (Launch Trailer & Prologue)

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Екшън, платформър Разработчик: Moon Studios GmbH Издател: Microsoft Studios Платформи: Xbox One, PC (Steam) Година: 2015

"Ori and the Blind Forest е най-красивата Xbox One игра, създавана някога, и е очарователно олдскуул по своята същност, само че обвита в модерна опаковка. Това е играта на моите мечти", заявява Андрю Уебстър от The Verge, а очевидно мнението му съвпада с това на кажи-речи всички потребители на Steam, сдобили се с PC версията на играта в деня на издаването й, като се има предвид, че 98% от 193 рецензии са положителни.

Работата по Ori продължава цели четири години. Това е вторият проект на Moon Studios GmbH - студио, сформирано от бивши AAA разработчици, които са разпръснати по цялото земно кълбо. Самите те описват играта като "2D Metroidvania* с подчертан фокус върху платформър механиката, историята и атмосферата и леки RPG елементи" и като "обяснение в любов към 2D игрите и автентичните класики от 8 и 16-битовата ера".

Емблематичното студио Ghibli/Miyazaki и велики анимационни филми като The Lion King и The Iron Giant са сочени като основни вдъхновители за художествения стил на the Blind Forest, чийто главен герой е горски дух, който си взаимодейства по най-различни начини с гората - също като в Metroid, един огромен, изграден от сложни връзки свят.

*Metroidvania е понятие, използвано за категоризирането на игри, които съдържат и обединяват елементи от култовите Metroid и Castlevania


Сподели.