Orcs Must Die 2! Това лято!

Pinterest LinkedIn +

Американското независимо студио Robot Entertainment, сформирано от бивши служители на Ensemble Studios, работили по Age of Empires Online, обяви предстоящия рилийз на Orcs Must Die 2!

 Продължението на хитовата стратегическа tower defence игра с екшън ориентирана перспектива от трето лице, отличена с Interactive Achievement Award по-рано тази година, ще излезе в Steam и останалите дигитални платформи за PC игри през лятото на 2012 г.

Оригиналното заглавие се появи в Steam на 12 октомври 2011 г., от където сега може да бъде закупена за 22 лв. Пак там са налични и двете порции с добавено съдържание за играта, Lost Adventures и Artifacts of Power, издадени скоро след това, чиито цени "на дребно" са 7 и 5 лв., съответно, както и безплатна демо версия.

Същата обаче може да бъде изиграна без сваляне и инсталиране директно в интернет браузер, тъй като е сред заглавията в каталога на дигиталната платформа Gaikai.

Подобно на оригиналната игра, Orcs Must Die 2! ще включва сюжетно базирани мисии, смъртоносни капани, оръжия и магии за убиване на oрки, много и най-различни крепости, няколко нива на трудност, както и още много уникални противници, различни от орки. За разлика от нея обаче, освен сингълплеър геймплей, ще предлага и кооперативен такъв, като за целта в играта ще дебютира нов игрален персонаж – Sorceress.

Освен за PC, тя излезе за Xbox 360 през Xbox Live Arcade, но тази версия има по-нисък рейтинг с пет единици – 81/100 срещу 86/100 според Metacritic. В настоящия анонс на Robot Entertainment не се споменава Xbox 360 версия.


Сподели.