Оперната прима Гергана Николаева ще бъде ментор в нов формат

Pinterest LinkedIn +

Оперната прима Гергана Николаева стартира уникален авторски проект, наречен "Всеки може да пее... с Гергана Николаева". Форматът е  без аналог в музикалната и артистична среда на България, а "героите" в него са изкушени от музикалното изкуство, без да са професионални изпълнители. В проекта изява намират личности с "широка душа и смели мечти", познати от политическия, бизнес и културен елит. "Засега ще запазим имената на участниците в тайна, за да задържим очакването за големия финал, но само ще кажем, че всички са познати лица, изключително изявени авторитети в своята област" – издават от екипа на формата и добавят: "Някои от тях имат опит в пеенето, но не пред публика, други искат да сбъднат своята мечта да излязат на сцена, а трети намират в проекта своето място за творчески релакс и лично удоволствие".

В рамките на месец участниците ще се обучават в следните умения: тънкости на пеенето; говорен глас и неговото въздействие; сценично поведение и пренасянето му в професионалната или ежедневна среда; психологическа подготовка преди публична изява; работа със синбек и професионален озвучител; интерпретация; екипна работа; синхрон в дует и др. На финала, който ще се състои на 27 февруари 2020 г. в "Sofia Live Club", всички ще представят свое изпълнение на популярна песен в концерт на живо.

"Преживяването както за мен, така и за участниците е изключително вълнуващо" – споделя Гергана Николаева. "Цял месец ще работим в индивидуални часове с персонални упражнения и предизвикателства, а накрая ще обединим всичко в атрактивен финал. Програмата на големия концерт ще бъде динамична и разнородна – всеки участник сам ще избере какво да представи – от рок, през популярна музика до опера. Издавам и една малка тайна: като дуетна половинка в някои от песните ще се появи Тони, изпълнителката на "Всичко било е насън", но това няма да е единственият популярен изпълнител, който ще се качи на сцената заедно с участниците", каза още тя.

Оперната прима добавя, че за този формат няма ограничения във възрастта, но тъй като са се появили много запитвания от тийнейджъри, предстои да се направи издание само за участници до 18-годишна възраст. 

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.