ON! Fest 2012: Трети ден интерактивно urban забавление

Pinterest LinkedIn +

С премиерата на World of Warcraft: Mists of Pandaria приключи второто издание на първият и единствен фестивал в България, който събира най-интересното в съвременното градско изкуство, начини на забавление, спорт и лайфстайл.

В неделния ден програмата на ON! Anime достигна своята кулминация с Косплей конкурса, на който се представиха над 40 участника, облечени в саморъчно изработени костюми като любимите си персонажи от манга, аниме и компютърни игри. Освен пъстрото им ревю, зоната предложи препълнени прожекции на манга и аниме, кунг-фу демонстрация, награждаване от конкурса за рисунка на тема Cool Stuff ("Готини неща"), работилници по стиймпънк картички, оригами, киригами и фентъзи типажи – хибриди от животни, хора и неодушевени предмети.

На стените на ON! Graffiti също оживяха фантастични персонажи във впечатляващите творби на българските и чуждите гости от страна на професионалистите, както и с обещаващите рисунки в състезанието за млади графити артисти, организирано от Rush.

В синята гама беше общата картина на GOAT, Funne, Esteo, Dilom и 4+, чиято концепция включваше животни, хора и хибриди в борба за Насъщния. Зелената част на Omsk167, Brus, Slider и Caparso пък представи постапокалиптична футуристична визия под надслов "София 3012", свързваща изключителното майсторство, почерк и стил на четиримата артиста в уникална обща творба. След уъркшопа по рисуване на фланелки, който се проведе в събота, във втория ден на образователната програма, посетителите се включиха в работилница по рисуване на платна, водена от Brus.

Спортни страсти и отборен дух имаше в ON! Sport – зоната, където продължиха байк демонстрациите, дрифт шоутата и се проведе оспорваният финал на стрийтбол турнира. Вече са ясни и печелившите отбори при момичетата (Rems) и момчетата (Екстерминаторите), които отиват на мач на Boston Celtics в Истанбул с напълно покрити разноски. 

Без състезания, но с много емоции продължи и международната паркур и freerun програма с участието на начинаещи спортисти, най-добрите български атлети и гостите от World Parkour Family.

"При нас няма състезания, нито награди. Искаме малко да показваме и много да споделяме – умения, трикове, движения. Дойдоха много хора, пробваха нови неща и се надявам някои от тях да продължат да се занимават с този спорт. За нас това събитие е още една възможност да тренираме заедно. И ни носи само радост - нищо повече", споделиха организаторите от Freerun Bulgaria. 

Атрактивни денс батъли по брейк денс и хип-хоп танци се разразяваха от обяд до вечерта на сцената на ON! Dance. Програмата на залата пък започна със серия уроци по уличните стилове от организаторите Makosa Nostra и гост-учителите от V's Dance, Mantis, uMOVE, DemDivas, Footprintz и Pachoville. 

Епичните битки продължиха до късно вечерта и на финалите по трите най-популярни игри в България - Counter Strike 1.6, League of Legends и Starcraft II, а победителите в тях ще бъдат обявени скоро! Посетителите на последния ден от програмата на ON! Gaming имаха възможността да се насладят и на вълнуващи представяния на технологични нововъведения, да изпробват най-новите геймърски джаджи и конзоли и да тестват Assassin's Creed III: Liberation за PS Vita, разработвана изцяло от Ubisoft София. Неделният ден качи градусите на настроението и свали температурата със зрелищни демонстрации и течен азот на екстремното Overclock шоу.

Сподели.