Оливър Стоун и Джейми Фокс работят заедно по биографичен филм за Мартин Лутър Кинг-младши

Pinterest LinkedIn +

DreamWorks отдавна подготвят биографичен филм за Мартин Лутър Кинг-младши, който отново е под светлината на прожекторите.

Според The Wrap Джейми Фокс (Jamie Foxx) преговаря за главната роля в лентата, а на режисьорското място вероятно ще застане Оливър Стоун (Oliver Stone).

Сценарият е дело на Карио Сейлъм (Kario Salem), работил по Killing Zoe и The Score, и е първата история, одобрена напълно за екранизиране от King's Estate.

Това означава, че Стоун ще може да използва във филма всичко, свързано с великия американски активист, включително известната му реч "I have a dream...", за да направи пълен портрет на Кинг.

Джейми Фокс и Оливър Стоун вече работиха заедно по спортната драма Any Given Sunday (Всяка една неделя), а освен това и двамата имат зад гърба си опит в биографичния жанр.

Актьорът от Django Unchained (Джанго без окови) спечели "Оскар" за превъплъщението си в образа на Рей Чарлз (Ray Charles) в Ray (Рей) от 2004 г., а Стоун е режисирал филми като Born on the Fourth of July (Роден на четвърти юли), JFK (Джей Еф Кей) и Nixon (Никсън).

Сподели.