Огън в кръвта (Crank)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2006, 104'
Режисьор: Марк Невълдин, Брайън Тейлър
Сценарий: Марк Невълдин, Брайън Тейлър
Участват: Джейсън Стейтъм, Ейми Смарт, Дуайът Йоаким, Ефрен Рамирез, Майкъл Гонзалес и други
Екшън, със субтитри, английски, испански

Само за шест години актьорът Джейсън Стейтъм (“Транспортер”, “Гепи”) се утвърди като един от най-търсените екшън герои в Холивуд. Всеизвестен е и фактът, че той сам изпълнява каскадите във филмите си, използвайки дубльор само в краен случай. Той е в главната роля в “Огън в кръвта”, който е  дебютен филм на режисьорския тандем Марк Невълдин и Брайън Тейлър .

Техните имена са известни в шоубизнеса като хората, заснели едни от най-добрите телевизионни реклами на гиганти като Nike, Motorola, Honda и много други. Двамата са сценаристи на лентата, а продуцирането е дело на Том Розенбърг (“Момиче за милион долара”). В поддържащия каст се открояват имената на Ейми Смарт (“Ефектът на пеперудата”) и Дуайът Йоаким (“Бандитките”). Поради многото насилие в лентата, повечето държави забраниха филма за лица под 18-годишна възраст.

Чев Челиъс (Джейсън Стейтъм) е наемен убиец от Лос Анджелис, който от известно време обмисля да напусне бизнеса и да започне да живее по нормален начин. Една от причините за това е приятелката му Ив (Ейми Смарт), която дори и не предполага с какво се занимава той.

Всичко за Чев се променя безвъзвратно, когато една сутрин телефонът му позвънява и отсрещният глас му казва, че през нощта му е инжектирана отрова и той след един час ще умре. Свикнал на екстремни преживявания, той запазва самообладание и отива при своя приятел доктор Майлс (Дуайът Йоаким), който му потвърждава казаното. Единственото спасение за момента е Чев е да се движи постоянно и сърцето му да бие възможно най-интензивно, докато намери противоотрова.

Знаейки, че бившите му работодатели са отговорни за отравянето на кръвта му, Чев тръгва да търси отмъщение с помощта на своя приятел Кайло (Ефрен Рамирез). За да спаси и живота на приятелката си Ив, на него му се налага да я води навсякъде със себе си.

Не след дълго той открива човека, отговорен за проблемите му, и се изправя срещу гангстера Рики Верона (Хосе Пабло Кантильо – “Манджурският кандидат”) и неговите убийци. Освен това на пътя му застава и китайският мафиотски бос Дон Ким (Киони Юнг - “Пич, къде ми е колата?”), с който също трябва да се справи.

Последствията са множество трупове, експлозии и престрелки, защото за Чев няма връщане назад.

Официален сайт: http://www.crankfilm.comСподели.