Официално: Започва продукцията на The Avengers 2

Pinterest LinkedIn +

Далият сериозна заявка за титлата "най-доходоносна кино продукция в историята" блокбъстър The Avengers, който постави рекорд по приходи от американския боксофис в премиерния си уикенд ($207.4 млн.) и инкасира още близо половин милиард долара от прожекции в останалата част на света, ще се сдобие с продължение.

Walt Disney обявиха, че работата по новия филм вече е започнала, но не и точната дата на издаването му. Преди неговата поява през 2013 г. ще се състоят премиерите на Thor 2 и Iron Man 3, а през 2014 г. – на новия Captain America.

Звездите от тези три поредици – Крис Хемсуърт, Робърт Дауни Джуниър и Крис Еванс, участват и в The Avengers, наред с Марк Ръфало (Hulk), Джеръми Ренър (Hawkeye), Гуинет Полтроу (Pepper), Скарлет Йохансон (Black Widow) и др.

Режисьор и сценарист на филма е Джос Уедън, чието име до преди Agengers се свързваше преди всичко със сериалите Buffy the Vampire Slayer) и Firefly. Той ще режисира и втория филм, за който преди време каза, че би искал да е "не толкова мащабен, по-личен, по-болезнен".

Сподели.