Официално на българския пазар - Kill Bill Vol.2 OST

Pinterest LinkedIn +

Въпреки, че двете части на новия култ на кино индустрията- “Kill Bill” все още не са се появили на голям екран в България (а и за сега не е ясно кога и дали въобще ще се появят), родните привърженици на марката “Тарантино” могат да открият магията на значима част от неговото последно творение в двата оригинални саундтрака към филмите.


Саундтракът към първата част на филма “Kill Bill” беше издаден в България от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International, на компакт диск още през последните месеци на миналата година, успоредно със световната премиера на филма и саундтрака. Сега на пазара излиза и втората част на box office хита на Тарантино – “Kill Bill vol.2”, този път в два формата: на CD и MC.

Суперуспешният саундтрак на първата част, който включва култовите изпълнения на Нанси Синатра - “Bang Bang (My Baby Shot Me Down)”, “Don’t Let Me Be Misunderstood” на Santa Esmeralda, “The Lonely Shepherd” на Zamfir, както и оригиналните композиции “Ode to Oren Ishii” на RZA, “The Flower Of Carnage” на Meiko Kaji, “Battle Without Honor Or Humanity” на Tomoyasu Hotei, успя да надмине всички очаквания като влезе направо на номер 20 в класацията за албуми на Billboard и на номер 1 в класацията за саундтраци. От него бяха продадени над 1 милион копия до момента.

Саундтракът на Kill Bill vol.2 по нищо не отстъпва на хитовата първа част след като в една компилация са събрани имена като Johnny Cash, Charlie Feathers, Malcolm McLaren, The RZA, както и композиторът, записал името си със златни букви в историята на филмовата музика, Ennio Morricone. В саундтрака е включена и композиция на друг забележителен европейски композитор на филмова музика, Luis Bacalov, отличен през 1995 год. с Оскар за музиката към филма “Пощальонът”.

Kill Bill vol.2 е едно предизвикателно усещане за Тарантино. Ако искате да останете насаме с Uma Thurman (или поне с гласа й), сега е моментът! Музата на Тарантино поставя началната точка на незабравимото изживяване, носещо марката Kill Bill. Ще научите и легендата за Pai Mei от самия David Carradine. И за да не остане и капка съмнение кой стои в основата на саундтрака на Kill Bill vol.2, пред нас се представя един безкрайно оригинален продукт на Куентин Тарантино, съчетаващ в една компилация страстните испански ритми на “Tu Mira” и “Malaguena salerosa”, лиричната източна стилистика на “Urami Bushi”, изпълнена от звездата на японската сцена Meiko Kaji, превърналите се в класика на филмовата музика “Il Tramonto”, “A Silhouette Of Doom” и “L’Arena” на Ennio Morriconne. А парчетата на легендите Charlie Feathers, Johnny Cash и Malcolm McLaren, идват да покажат, че в Kill Bill vol.2 няма нищо случайно.

Всяка една от композициите в саундтрака на “Kill Bill vol.2” е уникална по своята същност, носи своята история и рисува свой свят, така че да се получи завладяваща картина, в която се редуват агресивност и меланхолия, чувственост, романтика и напрежение, авангардни и класически хитове, доказали непреходността си във времето и останали в сърцата на няколко поколения.

Докоснете се до новия култ- Kill Bill !!! Станете част от една история, завладяла света, за която ще се говори още дълго! Чуйте музиката, която ще завладее сърцата и умовете ви!

Инфо: Орфей Мюзик
Сподели.