Обвиниха продуцента Харви Уайнстийн в няколко изнасилвания

Pinterest LinkedIn +

Известният продуцент Харви Уайнстийн беше обвинен в изнасилването на няколко жени, нещо което той недвусмислено отрича.

Заради твърденията 65-годишният мъж беше уволнен от управителния съвет на едноименната компания, на която е съосновател.

Италианската актриса и режисьор Асиа Ардженто, днес на 65 години, твърди, че е била в интимност с Уайнстийн против волята си през 1997 г. "Знаех, че той е съсипал живота на много жени преди това. Затова моята история, а и не само тя, остана неразкрита 20 години", казва италианката.

Колежката ѝ Мира Сорвино също твърди, че е била подложена на сексуален тормоз, а освен това е била неволен свидетел на сцена, в която Уайнстийн се самозадоволява. Първият път, в който се е сблъскала с настоятелния мъж, бил през 1995 г., когато той започнал на съблича роклята ѝ. "Спрях го, казах му, че да спя с женени мъже (по това време Уайнстайн е в брак с Ив Чилтън) е против разбиранията ми и напуснах стаята".

Розана Аркет твърди, че Уайнстийн е сграбчил ръката ѝ и я е сложил в скута си в момент, когато Уайнстайн е бил силно възбуден. След отказа ѝ да бъде с него продуцентът я заплашил, че кариерата ѝ ще пострада. 

В подобни неловки интимни ситуации със същия продуцент са попадали още от актрисите Амбра Батилана Гутиерес, Лусиа Еванс, британката Ромола Гараи, Ашли Джъд, Роуз Макгоуън, както и от едни от най-популярните днес холивудски имена – Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу.

Джоли твърди, че Уайнстайн е имал непристойно отношение към нея в хотелска стая в края на 90-те, когато се появява лентата "Любовни приключения". "Имах лоши преживявания с него в младостта си. В резултат на което избрах никога повече да не работя с него и предупреждавах тези, които възнамеряваха да го направят. Това отношение към жените е неприемливо", казва тя.

В материал на New York Times Полтроу коментира, че Уайнстийн е имал доста голям интерес към нея, когато е била на 22. Според актрисата преди снимките на лентата "Ема" той я е повикал в стаята си и е започнал на я обарва, призовавайки я да отидат в банята, за да си правят масаж. "Бях дете. Останах като вкаменена. Мислих си, че ще ме уволни", казва звездата, допълвайки, че след като тогавашният ѝ приятел Брад Пит е имал леко спречкване с Уайнстийн заради случилото се, той я е заплашил. 

Сподели.