Облекло за новородени: как да избираме правилно?

Pinterest LinkedIn +

Ако ви предстои едно от най-магичните неща, а именно появата на нов член в семейството, ви очаква голямо пазаруване. Знаем колко неустоимо сладки са бебешките дрехи, но освен моделите и дизайните е важно да обърнете внимание на качеството, състава и размера на дрехата. Обърнете  внимание на всяка една от изброените характеристики за максималния комфорт и защита на вашето мъниче.

В тази статия ще разгледаме някои важни правила при избора на дрехи за новородени, ще обсъдим важността от качествени материи, подбора на точния размер и ще ви дадем основен списък с бебешки дрехи, с които да започнете пазаруването. 

Важни правила при избора на дрехи за новородени

-         С приоритет е качеството на дрешките. Вашето бебе ще прекарва по-голямата част от времето си в сън и хранене и се нуждае от дрехи, които да бъдат меки, дишащи и неограничаващи движенията.

-          Изберете дрехи, които лесно се обличат и събличат, тъй като ще правите това често, особено през първите няколко месеца. Съобразете ги със сезона и времето навън. Наблегнете на леки и приятни материи за лятото и на топли и пухкави – за зимата. През есента и пролетта, имайте под ръка яке или друга връхна дреха.

 Качество

Когато става въпрос за бебешки дрехи, качеството е ключов фактор. Искате да изберете дрехи, които са издръжливи и ще се запазят максимално, въпреки честото пране и носене? Търсете дрехи от естествени влакна като памук или бамбук, тъй като те са меки и дишащи. Избягвайте синтетични материи като полиестер, тъй като те могат да раздразнят деликатната кожа на вашето бебе.

 Удобство

Като нови родители удобството е от съществено значение. За целта са ви необходими дрехи, които лесно се преобличат. Потърсете такива с тик-так затваряне или с цип. Проверете предварително дали дрехите, които сте харесали за вашето бебе могат да се перат в пералня и да се сушат в сушилня. Това ще ви спести време и излишни усилия.

Размер

Да изберете точния размер дрехи за вашето новородено момче или момиче може да бъде нелесна задача. Бебетата растат изключително бързо, така че е препоръчително да помислите както за сегашния момент, така за предстоящите и да се запасите с необходимите дрешки. Като общо правило е по-добре да сгрешите с малко по-големи дрехи, отколкото с по-малки. Търсете дрехи с етикет "новородено" или "0-3 месеца", но имайте предвид, че всяко бебче се развива с различни темпове, което допълнително повлиява на размера, така че – съобразете се и с това.

Необходим списък с дрехи за бебе.

Що се отнася до дрехите за новородено, има няколко неща, които  е необходимо да имате под ръка. Нека видим какво присъства в един бебешки гардероб:  

-          Комплект за изписване – има много и различни модели според пола на бебчето, броя на частите в комплекта, сезона и дизайните на различните модели.

-          Бодита и ританки - те са основната част от всеки бебешки гардероб и присъстват в множество варианти - с по-изчистени или с по-ефектни дизайни, спрямо вашия вкус. Изберете такива с щракване или залепване в долната част за лесно обличане и събличане.

-          Шапки, чорапки и ръкавички: с помощта на тези аксесоари ще осигурите на вашето бебче топлина и защита през цялото време. Така, че не ги пропускайте!

Какви трябва да бъдат бебешките дрехи

От изброените по-горе неща, стана ясно, че качеството предхожда количеството. По-добре по-малко, но качествени дрешки. Такива, които спокойно можете да пуснете в пералня и сушилня, докато през това време вие се забавлявате с бебчето си. Избирайте дрехи от естествени материи, съобразени с възрастта на детето ви и със сезона.

В случай, че желаете да спестите време, ви съветваме да пазарувате онлайн, от магазини, които сте изпробвали или такива, в които ясно са показани моделите и обстойно са описани характеристиките на продуктите. Препоръчваме това да бъдат специализирани магазини в производството на детски дрехи, тъй като вниманието им е насочено изцяло към децата – техния комфорт и сигурност. 

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.