Обявиха дати за концерти на Whitesnake, Sting и Alice Cooper в България през 2006 г.

Pinterest LinkedIn +

Whitesnake, Sting, Ronnie James Dio, Alice Cooper и Joe Satriani са сред имената, които ще гостуват в България през настоящата 2006 г., научи Avtora.com.

Nazareth, руската група B2 и китарният виртуоз Eric Sardinas, също ще пристигнат по покана на фирмата на Ивайла Бакалова "Pick&More", докато предварително анонсираният за 6 септември концерт на Pearl Jam няма да се състои и преговорите за такъв на този етап са прекратени.

На специално дадената преди броени часове пресконференция от продуцентска агенция "Pick&More", в присъствието на кметовете на общините Каварна и Несебър - Цонко Цонев и Николай Трифонов, и на Волфганг Клингер – изпълнителен продуцент на “Rock&More”, бяха официално обявени следните събития, за провеждането на които "Pick&More" има сключени договори със съответните артисти:

1 юни, стадиона в Каварна, Apocalyptica

12 юни,  стадиона в Несебър, Sting

30 юни, стадиона в Несебър, Alice Cooper, Ronnie James Dio, B2 (Русия) + две световноизвестни рок групи

8 юли, стадиона в Несебър, Nazareth, Joe Satriani, Eric Sardnias

25 юли, стадиона в Каварна, Whitesnake

Във втората половина на м. юни в Несебър ще пристигне и Anastacia, като точната дата предстои да бъде уточнена.

Simply Red най-вероятно ще свирят на 1 септември, но преговорите за провеждане на концерта все още не са финализирани.

Към момента известни са цените на билетите само за концерта на Sting, част от неговото Broken Music Tour - между 30 и 50 лв.

Концертът на Apocalyptica в Каварна е безплатен, подчерта кметът на града Цонко Цонев и припомни, че нa 6 май там ще забие немската група Michael Schenker Group.

Концертната активност в Каварна, започнала миналата година, към която от това лято ще се присъедини и Несебър, са продължение на инициативата за развитие на концертен туризъм в България. Цените на билетите ще бъдат съобразени с възможностите на средния българин, уверяват от "Pick&More".

Сподели.