Oasis отново вихрят скандали

Pinterest LinkedIn +

Лидерът на Oasis Ноел Галахър (Noel Gallagher) помоли журналистите да не обръщат особено внимание на скандалните изказвания на брат му Лиъм (Liam, вокалист на групата), защото той "мисли не с главата, а със задника си".

Неотдавна в интервю за NME Лиъм отправи нападки към повечето от новото поколение брит-поп групи. Той заяви, че Kaiser Chiefs са "по-лош Blur", а шотланците Franz Ferdinand изглеждат като "Right Said Fred, минали на диетата на Аткинс и с коса по главите".

"Аз нямам нищо против Kaiser Chiefs и Лиъм също няма нищо против, - оправдава се Ноел. - Срещали сме се с тях, те са дяволски добри. А Лиъм просто си чеше езика без да мисли. Според мен той просто не харесва момчета, които използват грим."

А Franz Ferdinand заслужиха унищожителните оценки, защото носят "winklepickers" (обувки на британските рокенрол фенове от 50-те). "Ако той не харесва хората само заради обувките, които носят, вие сами разбирате що за човек е това" - жалва се по-големият брат.

Ноел признава, че понякога е готов да удави Лиъм в Темза заради глупавите му постъпки. Но действията на младия Галахър се оправдават от това, че той "почти нищо не знае за истинския свят", защото славата достигна Oasis, когато той е бил почти дете. "Той никога не е работил. Лиъм започнаха да го показват по телевизора, когато току-що беше навършил 20. Той знае за реалния живот по-малко от дете" - твърди Ноел.

Междувременно, последваха и отговори на част от обидените. Пианистът на Keane Тим Райс Оксли (Tim Rice-Oxley) който на свой ред Ноел обиди, отговори, че вече никой не го е грижа за тази група, която беше на върха в средата на 90-те, но вече не е важна за никого."

В отговор на нападките на Лиъм срещу Bloc Party, китаристът им Ръсел Лисак (Russell Lissack) казва пред Nme.com: "Често си купувах NME през 90-те, когато Oasis бяха в разцвета си и причината да го чета беше, че Лиъм Галахър изтърсваше по нещо глупаво и забавно всяка седмица. Обаче, мисля че е наистина жалко, това са същите неща, които е казвал за Travis и Coldplay. Не мразим Oasis, но искам по-интересна обида.”

Вокалът на Kaiser Chiefs Рики Уилсън (Ricky Wilson) обаче, не е много впечатлен, че е наречен “по-лош Blur”, който "носи грим", "Доста грубо е, но дори това, че заемаме място в главата на Лиъм и че си е отворил устата за нас е комплимент. Той ме напада, че нося грим, но единствената причина да го правя, е че искам да изглеждам като него. Трудно е да имаш такъв мрачен, тъмен поглед, ако си рижав."

Новият албум на Oasis "Don’t Believe The Truth" излизa на 30 май, а тук можете да видите интервю с Ноел по случай 10-тата годишнина на сайта на групата.
Сподели.