Новият iPad има сериозни проблеми с 3G връзката

Pinterest LinkedIn +

Въпреки че на него се възлагат големи очаквания и несъмнено е хит на пазара, новият iPad на Apple до момента предложи не малко разочарования на почитателите на марката.

Сред основните проблеми в първите версии на продукта, достигнали до потребителите са – по-кратък живот на батерията от предварително обявения, нагряване на процесора, както и по-слаб сигнал от Wi-Fi модула.

От Apple признаха за недостатъците на продукта и ги коментираха съвсем спокойно. И докато се опитват да се справят с тези три проблема, потребителите вече съобщават за нови - нестабилната работа на модула за връзка с интернет.

След включване в мрежата с Wi-Fi таблетът не може да влезе в интернет през 3G. Устройството разпознава мрежата на оператора и показва правилно сигнала. Включване към интернет обаче не се осъществява. За да се поправи този проблем, устройството трябва да се рестартира.

Един потребител на новия таблет от голяма европейска страна се оплаква в писмо до Тим Кук по повод некачествената работа и в отговор му е било заявено, че има проблем с връзката на оператора, която той е избрал, защото тя не отговаря на изискванията на Apple. Същият проблем възниква обаче и за потребители от САЩ, Австралия, Германия, Швейцария, Норвегия, Полша, Великобритания, Испания, Италия и Сингапур, където се използват други мрежи.

Наблюдават се едни и същи признаци: невъзможност за включване към 3G мрежата след работа с Wi-Fi. Производителите засега не признават неизправността и не я коментират, но всички се надяваме това да се оправи лесно със синхронизиране на настройките на компанията и операторите.


Сподели.