Новият филм "Инкогнита" на Михаил Пандурски с премиера на Киномания 2012

Pinterest LinkedIn +

На 22 ноември почитателите на арт киното ще имат възможност за първи път да видят новата продукция на филмова къща "Камера" – игралния филм "Инкогнита" на режисьора Михаил Пандурски ("Единственият свидетел", "Голгота") и продуцентския тандем Димитър Гочев и Росен Цанков ("Революция Z: Секс, лъжи и музика", "Под прикритие", "Стъклен дом"). Премиерата на филма ще бъде в кино "Люмиер" в рамките на Киномания 2012.

Филмът е създаден по мотиви от повестта "Бариерата" на Павел Вежинов и е резултат от 10-годишен труд на режисьора Михаил Пандурски. Ролите са поверени на звездите на българското кино и театър Стефан Данаилов, Георги Стайков, Бойка Велкова, Валентин Ганев, Стоян Алексиев, Емилия Радева и Ива Гочева, която с ролята на тайнствената Доротея прави и своя дебют в игралното кино. В "Инкогнита" изпълнява своята последна роля незабравимият Наум Шопов.

Сюжетът на филма разказва за световноизвестния диригент Антон Хорн (Георги Стайков), който подготвя премиера на ново музикално произведение по мита за Прометей и във връзка с това трябва да преодолее много конфликти.


Неговото динамично ежедневие е разтърсено от Доротея - младо момиче със свръхестествени способности, което се крие от полицията. Тя го въвежда в един свят на непознати и необясними духовни енергии, които правят възможно човек да полети и променят изцяло живота му.

Автор на музиката към "Инкогнита" е Константин Цеков от ФСБ, а изпълнението е на симфоничния оркестър, хор и солисти на Мариинския театър, Санкт Петербург, Русия под диригентството на световноизвестния маестро Валерий Георгиев.

На тазгодишния Московски международен кинофестивал "Инкогнита" бе включен в престижната секция за арт-хауз кино, в която се показват филми за киномани, а световната премиера на филма се състоя на 9 май в град Мюнстер, Германия.

След премиерата на "Инкогнита" на 22 ноември в НДК филмът ще бъде показван за любителите на арт-киното от 23 ноември в кино Eurocinema и от 3 декември в столичното филмотечно кино "Одеон".


Сподели.