Новият 78-и брой на сп. РИТЪМ е на пазара

Pinterest LinkedIn +

На корицата са Памела Андерсън и Томи Лий! Атрактивната гърла и бившият барабанист на Мотли Крю отдавна не са заедно, но тъкмо това е поводът музикалното издание да се огледа наоколо за други подобни звездни двойки, да потърси връзката между РОКА И ПОРНОТО, задавайки въпроса дали това не е брак по сметка.


В детайлния анализ на този феномен активно се включва главният мозък на Съсайъти Уан – Мат Зейн: бивша хардпорно знаменитост, режисьор и... организатор на ергенското парти на фронтмена на Корн Джонатан Дейвис. А сред главните действащи лица са Питър Стийл (Тайп Оу Негатив), Джин Симънс (Кис), Мерилин Менсън, Винс Нийл (Мотли Крю) Ричи Самбора (Бон Джови) и още много други.
Мат Зейн: “Прекалено много хора от света на рока са от онези, които не са успели да го сложат на никоя в гимназията. Така че те използват целия бизнес като възможност най-после да се доберат до някое момиче, да се качат на сцената и да размахат среден пръст към целия свят. Учуден съм, че другите не го разбират... Особено в последните две години порното отвори за хората нови сексуални възможности – и за добро, и за лошо.”


На 4 април се навършват 10 години от смъртта на Кърт Кобейн. Отиде ли си и грънджът заедно с края на митичния вокал на идолите Нирвана? В новия брой публикуваме последното и най-пълно интервю на Кобейн, в което два месеца преди края на живота си кумирът разсъждава за смъртта на сиатълския саунд, какво е да си звезда и да си баща, и защо никога преди това не е бил... по-щастлив. Кърт Кобейн: “Етикетът “гръндж” притежава мощ, също като “ню уейв” – не можеш да се измъкнеш от него. Модата му ще мине. Трябва да рискуваш и да се надяваш, чече или ще бъдеш приет от една съвсем различна публика, или същата публика ще израсне заедно с теб.”


Първите българи, наистина ПРОБИЛИ извън родината си, са Имбесилс, новият проект на Насо Русков (Бейбифейс Клан). Предстои им издаване на сингъл в Англия, където с няколко гига подгряваха за самите Пласибо. След като вече го направиха у нас.
Насо Русков: “Повечето хора тук са пичове. Сега точно вкарахме в нашия гест лист няколко фенове на Пласибо, които цял ден седят отвън и нямат друг шанс да влязат, защото отдавна всички билети са продадени. Лудница е! И кетърингът ни е супер – имаме си кока-кола, имаме си минерална вода, имаме си и портокали...”По традиция и този път срещаме читателите със значимите гости на България от изминалия месец. Словенските авангардисти Лайбах показаха не само уменията си да бъдат други и да композират/представят друга музика, но защитиха цялата си СВОЯ СОБСТВЕНА концепция. Единствено в РИТЪМ - голяма част от нея. Под формата на манифест.
Най-важната причина да мразиш Лайбах?
- Ние казваме истината.
Най-големият ви успех?
- Е най-големият ни провал.
Най-големият ви провал?
- Че нямаме провал.
Бъдещето е?
- Не каквото беше, но е тук и сега. t


A Crow Left To The Murder е третият албум на една от най-обещаващите банди в съвременния тежък рок – Инкъбъс. Калифорнийската група е с нов басист, идващ от хип-хоп сцената, нови амбиции и планове за бъдещето. Ще останат ли на гребена на вълната алтернативните рокаджии?
Майк Айнзигър (вокали): “Нашата музика не се корени в парите. Тя е основана на приятелството между нас. Продажбите на албумите ни са доста по-малки от тези на редица други групи. За сметка на това билетите на нашите концерти се изкупуват до един, което означава, че хората наистина харесват музиката ни.”


Еър нямат нужда от представяне – чрез Никола Годен и Жан-Беноа Дюнкел френската електронна сцена получи световно признание. Тандемът се завръща с новия си проект Walkie Talkie. Всичко за него и възгледите на музикантите – в бр. 78 на РИТЪМ. Жан-Беноа Дюнкел: “Дългите турнета убиват удоволствието от музиката. А и ние не се вписваме в рокендрол клишето. Тъжно е, че толкова много музиканти преследват имиджа на рок звездата, която всъщност не съществува. Мисля, че причината за успеха ни е в това, че се различаваме от всичките тези неща.”


През 2001 г. дебютът на Алиша Кийс предизвика истинска сезнация с цели 5 спечелени отличия Грами – при това в най-важните категории, и с милионни продажби. С този тежък товар от славата идва The Diary Of Alicia Keys, втория проект на младата певица, композиторка, пианистка и аранжорка. Предлагаме цялата му история. Плюс извадки от реалните дневници на Алиша.
Алиша Кийс: “Да, аз определено съм проводник на нещо. Със сигурност. Когато пиша нещо, чувствам Господ!”

Бон Джови, Пол Ван Дайк, Лудакрис, Пийчис, Едит, Хипокриси, Содом, Сигарета, Майкъл Ландски, Устата, Кенибъл Корпс и Афазия са сред останалите акценти в броя.
Над 60 нови албуми от всички стилове са разгледани детайлно в ревю-секцията.


Сподели.