Нова визуална идентичност: 6 модни принципа при дамските аксесоари в облеклото

Pinterest LinkedIn +

Модата повелява нова визуална идентичност чрез аксесоарите, защото дяволът се крие в детайлите, в малките неща, в нюансите…

През 2021 г. се възраждаме на всички нива, а модата винаги открива вдъхновение в битието ни, успявайки да е една крачка пред нас, за да сбъдне мечтите от бъдещето ни. Онова, за което всички копнеем, е повече свобода, размах и широки хоризонти, но както се казва, преодоляването на трудното започва с лесното, осъществяването на голямото започва с малкото, защото трудното се образува от лесното, а голямото – от малкото.

Именно тук се крие и ключът на новата ни визуална идентичност: силата е в детайлите, в умението да съчетаваме аксесоарите, в дребните елементи в облеклото, в нюансите.

Следвайте тези 6 модни принципа, за да преоткриете своя индивидуализъм и да подчертаете характера си:     

Акцент върху талията

Коланите са един от най-добрите инструменти да оформите силуета си и да акцентирате върху талията. Те имат не само функционална роля, но и са отличен аксесоар, с който ще допълните стила си, независимо от повода.

Актуални са минималистичните модели, които може да вържете дори на панделка или да сплетете по забавен начин, когато искате да заложите на ежедневната си визия.

Своето завръщане отбелязват и металните колани-верижки, които властваха през 90-те години. С тяхна помощ и най-обикновените дънки с бял топ могат да се превърнат в ефектен тоалет.

Тип пояс или широките колани също са топ тенденция, особено онези, които наподобяват корсет.

В крак с времето

Не бихте могли да си позволите лукса да губите концентрация, колкото и да се налага да забавяте темпото понякога. Стилните и практични дамски часовници са задължителен аксесоар днес!

Така вие не просто контролирате времето, а завършвате аутфита си с един впечатляващ и изискан детайл. Ако не разполагате с часовници в колекцията си, като за начало инвестирайте в базови модели.

Избирайте според вкуса си, търсете качествени брандове и предпочитайте производители, които имат богата история в създаването на този вид специални аксесоари. Класически, спортно-елегантен или луксозен вариант – може да разгледате всички дамски часовници онлайн от timer.bg.  

Необичайни и ярки цветове         

Да, може да експериментирате с тях, стига да се касае за чорапите и чорапогащниците! Доста смело решение наистина, но ако сте готови да сложите жълто, ярко зелено, бордо, синьо, неоново или лилаво на краката си – то вие трудно ще се слеете с тълпата.

Изобщо не се колебайте и носете тези тонове във всеки един момент, независимо дали сте със сникърси, обувки на ток, ботуши или оксфордки.           

Шаловете – едно универсално решение

Какъвто и размер на шала да изберете, той може да се окаже изключителен ход в правилния момент. Освен, че може да го увиете около шията си, той може да ви послужи като наметка, за да се предпазите от студения вятър или да се скриете от жаркото слънце.

Никой не би могъл да оспори неговите предимства, а малките кокетни кърпи могат да се превърнат в ластик за косата, гривна за ръката или украса за чантата. Някои дами заместват колана с шал, което превръща любимите им дънки в произведение на изкуството. Опитайте всичко, възможностите са неограничени!

Минимализъм при бижутата

Това съвсем не означава да свалите бижутата, които носите, но модата сега повелява те да са изчистени и с интересни форми, вместо обсипани с кристали и камъни. Всичко е въпрос на лични предпочитания, но тенденцията залага на съчетанието от благородни метали с причудливи висулки, като перлите са позволени и доста актуални в момента.

Завръщат се и масивните колиета, гривни или обеци, с които може да заблестите не само на празнично събитие, а и в деловата среда.

Особено популярни са висулките с букви или цели имена, дългите огърлици и комбинацията от няколко синджира с различни дължини.      

Хипарската вълна

Кръглите очила тип „Джон Ленън“ бяха позабравени през последните години, но ето, че хипарската вълна отново ни застига. Може да избирате между тъмни или цветни стъкла, както и рамки. Те придават безгрижен и същевременно атрактивен вид, който изпъква на фона и на най-семплия кежуъл тоалет.

Съобразявайте и природните си дадености, защото дизайнът на тези очила е специфичен – съвсем не подхожда на всяко лице. Подобни на тях варианти не липсват, така че няма как да се почувствате ощетени.

Обемните нестандартни рамки, квадратни или „котешко око“ също запазват своето място и са предпочитани от модните дизайнери.   

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.