"Нова година за българската култура" – концерт-послание пред Народното събрание

Pinterest LinkedIn +

Инициативата на Музикаутор под надслов "Нова година за българската култура" ще се проведе съвместно с Българска музикална асоциация пред Народното събрание на 21 януари 2015 година, сряда, от 12:00 часа и ще включва едночасов концерт на популярни български музиканти.

Инициативата на творческите и културните индустрии в България цели едно – ясна стратегия за развитието на българската култура. Не е изненада фактът, че от години страната ни изостава в това направление. Събитието ще събере лицата на българската културна сцена – творци, музиканти, актьори, писатели и артисти, които ще демонстрират желанието си за промяна на политиките в културната сфера на всички нива на държавата – законодателно и административно.

Подробности около предстоящата инициатива бяха съобщени на специална пресконференция. В нея се включиха Иван Димитров – изпълнителен директор на Музикаутор, Ясен Козев – председател на УС на Музикаутор, Стоян Михалев – заместник-председател на УС на Музикаутор, Виктория Терзийска – член на УС на Музикаутор, Антони Дончев – председател на УС на Българската музикална асоциация, Калин Вельов – изпълнителен директор на Българската музикална асоциация.

"Българската култура има потенциал да се развива", заявиха участниците в пресконференцията. "Нова година за българската култура" е нашето позитивно послание към политиците – показваме, че съществуваме. Ние сме тук, имаме права и искаме да бъдат спазвани", добавиха още те.

Обединени от общата кауза, на една сцена ще застанат Любо Киров, Мастило, Стефан Вълдобрев, Орлин Павлов, D2, Орлин Горанов, Дани Милев, SkilleR, София Георгиева, Б.Т.Р., Zafayah и Спенс, с водещ DJ Marten.

Участниците ще мотивират управниците да предприемат адекватни действия за анализ и насърчаване на икономическия потенциал в сектор "Култура" на националната икономика, за развитието на творческите индустрии и подпомагане на творческите гилдии.

Сподели.