Нова Европа

Pinterest LinkedIn +

У нас излиза поредната книга, разказваща пътешествие на известния журналист, писател и актьор от "Монти Пайтън" Майкъл Палин. "Нова Европа" проследява пътуването му от 2006 и 2007 г., в рамките на което той посещава 20 страни, дълги години скрити за него от Желязната завеса.

В книгата се разказва за социалистическото минало и опитите на държавите с такова да се приобщят към останалата част на Европа.

В Полша Майкъл Палин управлява парен локомотив, в България се присъединява към празненствата на "Бялото братство" в Рила, в Турция се научава как да укротява камила, а в Естония - как да ходи по жарава.

Поредицата отразява оптимизма, с който се гледа на "Нова Европа" и показва как един човек от Запада вижда живота и хората в тези страни. Какво е трабантът за хората от тази част на света, на кого се сърдят поляците и защо ромите от Пловдив са интересни на английския пътешественик...

Майкъл Едуард Палин е британски комик, най-известен като член на комедийната група „Монти Пайтън”. Учи история в Оксфорд и още като студент започва да пише сценарии.

Работи в телевизията от съвсем млад, а в края на 80-те започва кариерата си в BBC и се превръща в един от най-обичаните телевизионни водещи на документални географски предавания. Пътуванията са голямата любов на Палин и той се оказва чудесен разказвач, забавен и интересен във всяка посока и при всички обстоятелства. 

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.