Нов играч на продуцентския пазар, bTV пред пускане на два нови български сериала

Pinterest LinkedIn +

След като "Стъклен дом" и "Столичани в повече" повишиха до неузнаваемост рейтинга на bTV, от медията са на път да пуснат и два нови български сериала. Едната продукция е в драматичния жанр, а другата - в комедийния.

Те ще са дело на новата продуцентска кoмпания MediaPro Entertainment, като е заложено да се появят в ефир до края на 2011 година, стига да бъдат одобрени финално от екипа на bTV.

Директорът й Мирослав Янев разкри, че фирмата е стартирала работа през януари, но въпреки това вече успя да представи и първия си готов продукт - съвместният видеоклип на Орлин Павлов, Любо и Графа - към песента "Заедно".

С това компанията потвърди амбициите си да се бори за позиции и на музикалния, и на телевизионния пазар в България. Засега се знае още, че тя е част от американската медийна групировка СМЕ, която наскоро закупи bTV и обединява част от екипите на Бранко Салич и на PRO.BG.

С новината, че е твърде вероятно в ефира й да се появят и двете нови продукции пък, медията действително защитава мотото си, че в мрежата й предстои "сезонът на българските сериали" - с тях те биха станали общо пет.


Сподели.