Nouvelle Vague - френско изкушение за втори път в София (Снимки)

Pinterest LinkedIn +

Рецептата за страстна понеделнишка вечер бе изпълнена на 26 ноември от Nouvelle Vague и двучасовото им шоу в зала 3 на НДК. Тези екстравагантни дамски фурии за втори път вилняха на родна почва, този път благодарение на Keen Acts и BG Sound Stage. Френско гурме или пък досущ като от корица на Vogue - изящество от кръв и плът, побрано в три грации.

Zula, Лизет Алеа (Liset Alea) и Мелани Пен (Mélanie Pain) - стилни, щури и изключително магнетични. Горещите секси диви за пореден път потвърдиха наложеното мнение, че французойките притежават нестихваща страст и великолепен финес.

Френската банда, основана от Марк Колин (Marc Collin) и Оливие Либо (Olivier Libaux), прави уникален боса нова прочит на пост-пънк и ню уейв класики, с което безстрашно показва колко е деликатно изкуството на кавърите.

На това се насладиха и българските фенове, които посрещнаха дамите малко след 20 часа. Те пък от своя страна им подариха отрочето на The Cure – Lullaby. Последваха Dancing With Myself на Billy Idol, Just Can’t Get Enough на легендите Depeche mode.

Mala Vida, в оригинал на Mano Negra, разбуди тълпата и всички се понесоха в танца, опиянени от бунтарския дух и магнетизма на момичетата. Too Drunk на Dead Kennedys се оказа пикът за вечерта. Или поне преди да дойде дългият бис. Love Will Tear Us Apart нa Joy Division, след нея уникалната In A Manner Of Speaking.

На God Save The Queen пънкарите от Sex Pistols биха ококорили очи заради театралната гледка, при която трите грации в бели корсети, с кралски коронки и панделки напомнят, че е време за чай. Вечерта завърши с акустичен микс от Ever Fallen In Love на Buzzcocks и Teenage Kicks на The Undertones.

За цветната визия на шоуто се погрижи Zula, която всъщност е част от кабаретната парижка трупа Le Crazy Horse de Paris. Тя със своя черен корсет, пристегнат върху снежнобялата й кожа и аленото червило, бе същинско олицетворение на еротиката. Всяко движение бе отработено и провокативно.

Освен около другите две вокалистки се извиваше и около мъжката част на бандата в лицето на инструменталистите, а да подлуди тълпата й помогна и белият меч в стил "Междузвездни войни", както и атрактивното яздене на детско колело по време на I Just Want To Ride My Bike.

Чисто по френски - малко ретро, кабаретно и много емоционално - Nouvelle Vague "инжектираха" българските си фенове със силна доза страст и женска увереност. Шоуто в София бе съвкупност от елегантност, театралност и закачливост, които ще се помнят дълго. Особено от франкофоните.

Сподели.