Notch (Minecraft) пусна нова безплатна игра - зомби геноцида Shambles

Pinterest LinkedIn +

Шведският програмист и дизайнер на видеоигри, основател на студиото Mojang и създател на феномена Minecraft - Маркус Notch Першон - предостави безплатен достъп до своята нова браузер базирана игра, озаглавена Shambles.

Създадена за по-малко от седмица от 34-годишния носител на BAFTA във връзка с инициативата 7DFPS, подобна на друг гейм джам - Ludum Dare (в който Notch многократно участва), но с ограничение във времето от 7 вместо от 2 дни, Shambles представлява шутър от първо лице с главни действащи лица зомбита, полицаи и цивилни.

Интригата в играта, която се характеризира с елементарна геймплейна трудност, е свързана с баланса между въоръжаване, набавяне на живот и оцеляване. Тя произтича от факта, че единственият начин за придобиването на огнестрелни оръжия и муниции за тях е чрез "обиск" на мъртви полицаи, а единствените източници на ресурси за регенериране са убитите цивилни.

За разлика от последните, ченгетата не са благоразположени към идеята да бъдат убити само за да възстановят оръжейните запаси на играча. И двата класа герои обаче са уязвими при ухапване от зомби, което ги заразява и превръща в немъртви.

Shambles, която не впечатлява с визия и едва ли може да задържи вниманието за дълго време, което не е и целта й, но пък е повече от забавна и подходяща за хората, обичащи динамиката, е налична за игра тук.

Сподели.