No Comment: Работим върху най-добрия си проект до момента

Pinterest LinkedIn +

Борислав Константинов от бандата No Comment за страстта към хип-хопа, първите стъпки в музиката и всичко най-интересно, което им предстои!

Avtora.com: Откъде идва любовта ви към хип-хопа?

Борислав Константинов: Хип-хопът е музика, която веднага става част от теб. Тя е най-искрената и удобна форма на изразяване за нас. А любовта към музиката, както всяка любов, се появява и те избира, само че хубавото при нея е, че още никой не е пострадал (смее се).

.: Върнете се назад във времето и ни разкажете за първите си стъпки в музиката. Трудни ли бяха те?

Борислав Константинов: Бяха си просто любопитство да направиш нещо, което твоите идоли правят. Тогава нямаше компютри  и записвахме чрез два касетофона, след това почнахме да работим с програми, софтуери и т.н. Тогава всичко започна да става по-сериозно. Винаги е било трудно и още е, но когато те води желанието, и най-трудната дейност се превръща в удоволствие.

.: Откога съществува No Comment? Разкажете ни за началото на групата.

Борислав Константинов: Групата съществува активно от 2008-2009 година. Направихме групата с INE, който правеше музиката, аз бях вокал и впоследствие се появиха Fero и Стефан (Dj Purple Croc). Всички сме от Сливен и всеки от нас си имаше собствена група, но накрая No Comment обедини всичко. Най-доброто предстои…

.: А защо No Comment? Откъде идва името ви?

Борислав Константинов: Преди тази имах друга група, с която бяхме пуснали нещо като диск и в него имаше една песен, която се казва No Comment. Впоследствие някои хора си тръгнаха и трябваше да променим името. В главата ми изникна точно тази песен. И името си залепна.

No Comment е, когато музиката говори вместо теб и няма смисъл да се правиш на клоун, за да бъдеш забелязан.

.: Накратко: Хип-хоп музиката ви кара да

Борислав Константинов: Живеем!

.: Зад гърба си имате доста съвместни парчета с други български изпълнители. Можете ли да отличите някой от тях, с кого работата е песен?

Борислав Константинов: С всички е лесно и приятно – това са хора, с които сме искали да направим песен, както и те с нас. Всички са професионалисти, щом бачкат с нас (смее се).

.: Тази година започва ударно за вас! Разкажете ни повече за новите парчета.

Борислав Константинов: Стартирахме януари с видеоклип към песента "Ганьо" с Играта, след това излезе и лирик видео към едно доста любимо наше парче с Feel от Top Stoppers – "Lucky day". И тези дни пуснахме аудиото на "Мама и Тати" за хората, които са винаги до нас и ни следят. Искам да се възползвам и да благодаря на всички, които са били част от аудио и видео процеса на всички проекти. Всичко е взаимна работа.

.: А какви са новите проекти, които замисляте?

Борислав Константинов: В момента работим върху два нови видеоклипа, които трябва да излязат скоро, живи и здрави. И двете са с доста живи инструменти и като цяло са предизвикателство. Първото, което ще излезе, е колаборация с RXDI от Руди, Дули, Муден и Кукушеф, който изсвири много красива китара. Другото е самостоятелно и е едно от най-силните неща, които сме правили - в него сме вкарали китара, кавал, тъпан и гайда. Предстои и серия от микстейпове от нашия Dj Purple Croc. Записани са няколко парчета и с други изпълнители, но да оставим малко изненади. Общо взето - има какво да се чуе и види :)


Сподели.