Нито едно ново заглавие и непроменен топ 3 в UK Top 40 Video Game Chart

Pinterest LinkedIn +

Нито една новоиздадена игра, в това число Inversion на Namco Bandai, не успя да намери място сред 40-те най-продавани на Острова в седмицата, приключила на 15 юли. Само едно от заглавията, поставени в челната десетка в предишното издание на UK Top 40, е извън нея в настоящото.

Това е изпадналата до 13-то място FIFA Street, чийто регрес се дължи на подобряването в класирането на Mario & Sonic: London 2012 Olympic Games, Batman: Arkham City и Max Payne 3. В допълнение към това, и трите заглавия, които оформяха топ 3 в предишното издание на чарта, заемат същите позиции и в настоящото.

На първо място за четвърта поредна седмица е поставено продължението на Lego Batman, което бе обявено за най-продаваната игра в САЩ през май. Заслуга за комерсиалния успех на Lego Batman 2 има както фактът, че се разпространява за 7 различни платформи, така и този, че Черният рицар е особено актуален в момента, броени дни преди премиерата на последния филм от трилогията на Кристофър Нолън с Крисчън Бейл.

Като компенсация за скоропостижно загубената първа позиция в американския боксофис от The Amazing Spider-Man, едноименната видеоигра по филма запази класирането си от миналата седмица, а именно третото място. На второ отново е поставена London 2012: The Official Video Game, която пък черпи дивиденти от все по-малкото оставащото време до старта на летните олимпийски игри в Лондон.

Dead Island: GOTY Edition и Ghost Recon: Future Soldier допълват челната петица, а Call of Duty: Modern Warfare 3, The Elder Scrolls 5: Skyrim, FIFA 12, Spec Ops: The Line и Mario & Sonic: London 2012 Olympic Games – актуалния топ 10 на бестселърите на британския гейм пазар.

Сподели.