Nintendo представи Nintendo GameCube Controller Adaptor

Pinterest LinkedIn +

Nintendo представи ново периферно устройство, предназначено за Wii U, и в частност за Wii U версията на предстоящата Super Smash Bros., която ще бъде един от акцентите в презентацията на японската компания на E3 2014.

Това е адаптер, позволяващ свързването на четири GameCube контролера към конзолата от осмо поколение на Nintendo. GameCube – предшественикът на Wii – дебютира в Япония и САЩ през 2001 година и излезе от производство през 2007 година, конкурирайки се на пазара с PlayStation 2, Xbox и Dreamcast.

Предстои да стане ясно какви по-точно са плановете на Nintendo, свързани с GameCube Controller и с току-що представения адаптер, показан за първи път в промо видеото Super Smash Bros. Invitational @ E3 2014, което можете да видите по-долу.

Мнозина вярват, че ще щом ще бъде използван в предстоящия Super Smash Bros. турнир, който ще се проведе на 10 юни в рамките на експото с участието на 16 от най-добрите играчи, в близко бъдеще GameCube Controller Adaptor ще стане достъпен и за масовия потребител.


Сподели.