Nintendo издава Squids Odyssey като първо Cross-Buy заглавие

Pinterest LinkedIn +

Така наречената опция Cross-Buy отдавна е налична за потребителите на Sony, давайки им възможност да закупят едно заглавие с версии за PS3, PS4 и Vita веднъж, но да разполагат с неговите версии за всички системи на компанията.

Нещо повече – кросплатформената поддръжка на Sony включва съвместимост между отделните версии, така че човек да може да играе на едно устройство и след това да продължи на друго от там. Тази свързаност все още не е налична при конзолите на Nintendo, но със Squids Odyssey компанията най-после прави възможно закупуването на едно заглавие за повече от една нейни системи.

Офертата е свързана с предстоящия на 3 юли 2014 година рилийз за 3DS на Angry Birds-подобната игра, съчетаваща стратегически с екшън ролеви елементи. Онези, които закупят Squids Odyssey за портативната конзола (цената е €12,99) и имат еднакво Nintendo Network ID за двете системи, ще получат безплатно и Wii U версията, издадена около месец по-рано.

На този етап Cross-Buy офертата е достъпна само при закупуване на 3DS версията (не на тази за Wii U) и то само за Европа.

Сподели.