Nine Inch Nails обявиха "Year Zero"

Pinterest LinkedIn +

Nine Inch Nails обявиха името на новия си албум, който ще се казва "Year Zero". Очаква се CD-то да излезе на пазара през април тази година, съобщи roadrunnerrecords.com.

В интервю за английското списание за рок-музика "Kerrang!" фронтменът на групата Трент Резнър (Trent Reznor) описва предстоящия албум като "колаж от звуци, но не тежки от гледна точка на китарния звук".

Бандата обещава новият албум да бъде концептуален и "да е част от по-голямата картина на нещата, с които се занимава в момента." Самият Резнър признава, че готви различни проекти извън групата, като в момента прави саундтрака на "филм, който все още не съществува."

"Year Zero" е записан в голямата си част по хотелски стаи върху преносими компютри. Новият албум отне на бандата малко по-малко от 2 години, за разлика от предишното им CD, което бе очаквано в продължение на 6 години. Nine Inch Nails обясняват този факт с дисциплината, която са си изградили благодарение на последното си турне, когато са били постоянно в творческа кондиция.

Преди "Year Zero" да излезе на пазара, групата е подготвила друга изненада за феновете си: DVD с кадри от турнето, предствящо предишния им албум "With Teeth". Дискът се казва "Beside You In Time" и ще излезе на 27 февруари.

Сподели.