Николай Стоилов - новата БГ звезда в Холивуд! Определят го като следващия "Джеймс Бонд"

Pinterest LinkedIn +

Чували ли сте името "Николай Стоилов"?! Най-любопитното е, че макар да не е особено познат в родните географски ширини, българският актьор всъщност е далеч по-популярен в... Холивуд.

Сънародникът ни се снима от години в продукции в най-големите студия в Меката на американското кино, след като е изучавал занаята в престижни школи във Великобритания и САЩ. Играл е на британската театрална сцена Хамлет, печелил е награда за най-добър актьор на фестивала в Ню Йорк за изпълнението си в "Дъждът на Лана".

Критиците в САЩ пък дотолкова са се захласнали по Стоилов, че дори вече казват за него, че ще е следващият "Джеймс Бонд".

Бърз преглед на биографията му в най-популярната кино енциклопедия в мрежата - IMDB показва, че зад гърба си има цели 17 роли, при това в такива хитови заглавия като NCIS: Los Angeles, General Hospital, "Наричана още" (Alias) и т.н.

Забавно е и, че след като завършва НАТФИЗ за едва три години, играе и в един български филм, преди да се насочи към кариера извън България - "Вампири, таласъми" на Иван Андонов.

Това се случва през 1992 г., а 9 години по-късно вече е любимец на медиите в САЩ. Дали обаче слуховете, че в скоро време може да се превъплъти в персонажа на най-популярния шпионин в света на киното - Джеймс Бонд са верни - ще разберете от самия него в неделя, 18 септември, в предаването на bTV - "Отпечатъци", в което ще е специален гост.

Сподели.