Никълъс Кейдж ще е бивш затворник в южните щати в драмата Joe

Pinterest LinkedIn +

Никълъс Кейдж (Nicolas Cage) ще изиграе главната роля в драмата на режисьора Дейвид Гордън Грийн (David Gordon Green) – Joe.

Филмът ще се финансира от Worldwide Entertainment и разказва за бивш затворник, който неочаквано става модел за пример за 15-годишно момче, живеещо на улицата със семейството си, управлявано от баща алкохолик.

Сценарият е базиран на едноименната книга от американския писател Лари Браун, а действието се развива в малко градче в южните щати в САЩ.

Дейвид Гордън Грийн е познат на публиката най-вече с комедиите си Pineapple Express и Your Highness, но кариерата му тръгва нагоре именно с драма – George Washington. След Your Highness той се завърна към драма жанра, като работи тайно по нискобюджетната продукция с Пол Ръд (Paul Rudd) и Емил Хърш (Emile Hirsch) – Prince Avalanche.

Снимките за Joe се очаква да започнат през ноември месец, като филмът вероятно ще е следващият напълно завършен проект на Грийн, след като римейкът на хоръра Suspiria, за чието режисиране беше ангажиран, е или отложен във времето, или по-вероятно е получил червена светлина.

Сподели.