Няколко трика за по-ефектен грим, които всяка жена трябва да знае

Pinterest LinkedIn +

Добре поставеният грим прикрива несъвършенствата и подчертава красивите черти на лицето. Затова, преди да пристъпите към гримиране, огледайте се добре и преценете какво да подчертаете и какво да скриете.

А когато сте готови за действие, използвайте тези малки хитрости, с помощта на които е невъзможно да останете незабелязана.

За да направите перфектни "котешки очи", използвайте лъжица

Първа стъпка: поставете дръжката на лъжицата върху външния ъгъл на окото и прокарайте права линия. После обърнете лъжицата така, че да обгърне клепача ви, и използвайте заобления външен ръб, за да създадете перфектната извивка.

Направете си очна линия от молива с помощта на кибритена клечка или запалка

Задръжте за секунда молива за очи до запалена клечка или запалка. Оставете да изстине няколко секунди. Този трик ще ви помогне по-лесно да плъзнете молива по нежната кожа на очите.

За да направите сенките по-ефектни, покрийте клепачите с бял молив

Белият молив ще насити всички видове сенки и ще направи очите ви още по-изразителни.

Заличете с триъгълник тъмните кръгове и подпухналите очи

С коректор нарисувайте триъгълник между окото и горната част на бузата. Тази форма ще помогне да прикриете несъвършенствата под очите и ще създаде илюзията, че лицето се повдига, тъй като най-ярката точка е най-интензивна под очите.

Направете червилото по-издръжливо с пудра

Нанесете върху устните малко пудра. Тя не само ще направи червилото по-издръжливо, но и ще го защити от изсветляване и загуба на яркостта му.

За да направите миглите по-плътни, използвайте пудра

Нанесете малко пудра преди спиралата за по-обемни мигли и по-изразителни очи.

Използвайте сешоара, за да извиете миглите

Загрейте уреда за извиване на мигли със сешоара - топлият въздух ще помогне по-бързо и лесно да извиете миглите си, а ефектът ще е по-дълготраен. След като нагреете металния инструмент, изчакайте да изстине няколко секунди, за да не се изгорите.

Сподели.