NHL 2006

Pinterest LinkedIn +

Жанр: sport sim
Година: 2005
Системни изисквания: P3 1 ghz. 256 MB ram, 32 MB Video, 1.7 GB HDD, Win 2k/XP, dx 9.0c, 2xPC CD-Rom
Производител/Издател: EA Sports

В последните няколко години една фирма успя да избута цялата конкуренция буквално в калните канавки, да се настани удобно в жанра на спортните симулации, след това да си изтрамбова трона и да претопи конкуренцията до тоталния минимум. Става дума за EA - мастодонта на спортните игри, заливащ ни всяка година с поредния епизод от някоя от грандиозните си хокейни/футболни/баскетболни и т.н. симулации.

Това, естествено, се оказа нож с две остриета. От една страна, всяко заглавие е изпипано до перфектност, а всяко следващо, макар и с минималистични като хасковски краставички промени, е по-добро от предишното. От друга страна, липсата на каквато и да е опозиция доведе до пиклива реализация на новите тенденции в геймплея и сравнителен концептуален застой в развитието на много от поредиците (с изключение на "Need For Speed Underground", която дефакто изстреля нелегалните състезания в небесата по популярност и интерес).

Но стига толкова обща теория - ще си говорим за хокей. Хубав спорт, мъжки... или по-скоро тотално мачистки спорт. В смисъл - какъв по-добър начин да докажеш, че космите под мишниците и бирения корем са символ на "по-силния пол" от това да хванеш една одялана и леко кривната в единия ъгъл цепеница (стик) и да се опиташ с нейна помощ да запратиш шайбата във вратата, а защо не и в лицето на противника. В случай на неуспех се засилваш и се разплескваш с цялата си налична маса върху него. Ако и това не помогне, винаги може да се срита в слабините скришом от съдиите с върха на кънката. Романтично, а?

В NHL 2006 ще си поемете отбор по избор от Канадското или САЩ първенствата и ще се опитате да го избутате до върха. Забавните нововъдения са, че ако разполагате с правилния контролер (разбирайте който и да е от моделите на Logitech над 50$), ще можете да връткате стика в ръцете си с помощта на аналоговите джвъчки по "кифлата". Също така в пристъп на безумие и тотална деградация можете да си избъзикате произволен играч да прилича на вас визуално (в моя случай крайно неприемливо, в крайна сметка цъкам игри за забавление, а не да се плаша от недоразуменията на Майката природа). Можете да си отметнете и сравнително реалистичната физика на играта, отразяваща се върху поведението на шайбата на леда, и физиката на играчите в зависимост от теглото, ръста им, наркоманията и т.н.

С други думи, забавна игрица, за всички фенове, публиката пак малко прилича на изрязана от картон, а коментаторите са леко застреляни, но се преглъща. Приятни са и системните изисквания, които ще ви позволят дори и на по-слаба машинка да поемете по-нормален за игра фрейм рейт.

Сайт: http://www.easports.com/games/nhl06/home.jsp

Сподели.