Невероятните професии, които не сте предполагали, че съществуват

Pinterest LinkedIn +

Да намериш перфектния кандидат за определена позиция, който притежава необходимите умения и опит, може да бъде доста дълъг и изнервящ процес.

Някои професии обаче изискват доста повече майсторлък. Например занаята на професионалния дегустатор на чай, който е способен да определи всички различни съставки в чаша от ароматната напитка. Звучи стряскащо, нали? Но ето още няколко примера.

1. Затоплител на легла

Той често е наеман от хотели, които искат да предложат на гостите си топло и уютно легло. Ако някой гост пожелае, така нареченият затоплител, облечен в специално хигиенично облекло, може да играе ролята и на шише с топла вода.

2. Гмуркач за топки за голф

Някой трябва да вади топките за голф, когато по невнимание попаднат във воден басейн. Средно на ден подобен специалист би вадил около 4 хил. топки.

3. Професионалист по чакане на опашки

Откритието е на британците. Срещу около 20 долара всеки може да го наеме да почака на опашка вместо него. 

4. Чистач на канали

Не звучи като най-приятната работа на света. Но пък си е доходоносна. На чистачите им се налага на премахват мазните наслоявания, които най-често се получават в резултат на ежедневното вихрене в кухнята.

5. Ловец на тенденции

Да бъдеш в час с всичко, случващо се в света на модата, а и не само. Да предусетиш каква ще е новата мания сред тийновете – ето за този занаят се иска истински нюх. 

6. Архитект на плаващи къщи

Създаването на къщи, които съвсем спокойно могат да стоят на водната повърхност, може да звучи невъзможно. Но подобен бизнес всъщност съществува. 

7. Изследовател на змиорки

Задачата му е дава подробни данни за състоянието на змиорките. Работата е доста изморителна, като се има предвид, че едно животно може да достигне до два килограма.

8. Дегустатор на кучешка храна

За да разбере един производител дали храната, която ще предложи на четириногите, има необходимите качества, тя трябва да се опита от човек. Той трябва да усети аромата й, вкуса й и да оцени дали всички съставящи я елементи са балансирани.

9. Дизайнер на корони

Човекът, който заема тази престижна позиция, трябва да се грижи за сигурността на скъпите корони на кралските особи. Освен това трябва и да измисля нови и модерни корони за кралското семейство, на което служи.

10. Инспектор по хрупкавостта

Зад вкусния хрупкав чипс стои човек с непоколебими умения. Той трябва да преценява дали храната е с нужната хрупкавост и перфектна визия.

Сподели.