Неофициално: Samsung разработва VR HMD, подобен на Oculus Rift

Pinterest LinkedIn +

Samsung разработва визьор за виртуална реалност за своите мобилни устройства, разкриха няколко водещи издания като Endgadget и Business Insider, позовавайки се на свои сигурни независими източници.

Според публикацията в Endgadget корейската корпорация ще обяви своето устройство през 2014 година и си е поставила за цел да изпревари появата на Oculus Rift и Project Morpheus – разработката на Sony, която засега остава в сянката на Oculus.

Източниците, цитирани от изданието, твърдят също, че избрани разработчици вече разполагат с прототипна версия на устройството на Samsung, която се захранва от настоящите Galaxy устройства, докато бъдещата му пазарна версия ще изисква свързано със смартфони и таблети от следващо, все още необявено поколение. Тя ще разполага с OLED екран, който е поне толкова добър, колкото този на втория вариант на Oculus Rift, предоставен на разработчиците, и ще бъде по-евтина от конкурентните HMD–та.

Според Business Insider Samsung действително разработва VR устройство, но това е само "страничен проект, чрез който компанията тества иновативни технологии за визуализация".

Сподели.