Навитакът (Yes Man)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2008, 104’
Режисьор: Пейтън Рийд
Сценарий: Никълъс Столър, Джерад Пол
С участието на: Джим Кери, Зоуи Дешанел, Терънс Стамп, Брадли Купър, Моли Симс и други.
Комедия, английски

Комедията "Навитакът" е третият пореден филм, на който актьорът Джим Кери ("Айс Вентура") е едновременно продуцент и изпълнител на главната роля. Продукцията е режисирана от Пейтън Рийд, който е базирал филма си на романа на британския писател Дани Уолъс. Биографичната книга на Уолъс е издадена през 2005 г. и описва последиците от личния му експеримент в продължение на шест месеца да отговаря на всякакви въпроси само с "Да".

 

Сценарият на "Навитакът" е адаптиран от Никълъс Столър и Джерад Пол, а в поддържащия каст на лентата се открояват имената на Зоуи Дешанел ("Явлението"), Терънс Стамп ("Агент Смарт") и Моли Симс ("Старски и Хъч"). Специално за този филм Джим Кери се е отказал от хонорар за ролята си и е подписал договор да взима процент от общите приходи на комедията.

 

Карл Алън (Джим Кери) е пълен неудачник, който от години живее по един и същи начин, без да намери сили да промени нещо. Негативизмът го е обладал напълно и въпреки усилията на приятелите му той не приема никакви предложения за промяна. Един ден обаче обстоятелствата отвеждат Карл на семинар на гуруто Терънс (Терънс Стамп), който умело проповядва позитивен поглед върху света.

 

Карл решава да промени драстично начина си на живот и дава обещание в продължение на цяла година да отговаря само с "Да" на всички въпроси и предложения към него. С това започват неговите приключения, които включват скокове с бънджи, уроци по китайски, уголемяване на пениса и множество други предизвикателства.

Официален сайт:

http://yesisthenewno.warnerbros.com

Сподели.