Наследството 731

Pinterest LinkedIn +

Излиза четвърта книга от серията "Падналите ангели" от Лин Шоулс и Джо Мур "Наследството 731". Този път световната заплаха е биологично оръжие, което се разпространява като вирус по Земята и съдбата на човечеството зависи от една жена...

Всичко започва, когато в човешкия геном са открити останки от древен ретровирус.

Мутиралата му форма е смъртоносна и лесно може да бъде превърната в оръжие за масово изтребление.

Изследователите от Поделение 731 са първите, развивали идеята за този проект още през Втората световна война с цел изработване на биологично оръжие.

И въпреки че поделението тъне в забрава, идеите им продължават живота си. Армия на злото изработва чудовищен план за разпространението на този вирус.

От различни точки на света валят съобщения за неидентифицирано заболяване, водещо до тежки усложнения. Състоянието на пациентите не се подобрява от предписаното лечение и за броени часове настъпва фаталният край.

Човечеството може да бъде унищожено и само младата репортерка Котън Стоун има способността да спре Сина на зората. Но тази битка срещу силите на злото е по-различна. Кардинал Джон Тайлър е заразен със смъртоносния вирус. За да го спаси, Котън трябва да продаде душата си на сатаната...

Писателката Лин Шоулс и инженерът Джо Мур се запознават случайно, но още в началото става ясно, че трябва да пишат заедно. Първата им книга "Конспирацията срещу свещения Граал” става абсолютен бестселър. Романът е преведен на 21 езика, а у нас е една от най-продаваните книги за 2007 година.

Затова двамата автори решават тя да стане начало на трилогия със заглавие "Падналите ангели”, а в последствие – и в серия. Следващите книги са "Последната тайна”,  "Проектът Хадес” и настоящата "Наследството 731“.

Сподели.