Napalm Death и Therapy? подлудиха публиката на ON! Fest

Pinterest LinkedIn +

Музикалната програма на ON! Fest (4G) стартира с концерта LIVE Music, организиран в партньорство със Строежа. Още преди началото обаче, Napalm Death и Therapy? стартираха натоварената си програма у нас.

Двете групи се срещнаха с най-запалените си фенове и с български музиканти, с които разговаряха за политика, идеология, музика, начина си на композиране, новите реалности в индустрията и записите, инструментите и оборудването си в студио по време на концерти и турнета. 

Научихме и любопитни подробности около правата на музикантите от Mark "Barney" Greenway от Napalm Death, който е председател на съюза им във Великобритания. Вокалистът на Therapy? Andy Cairns пък разкри как поддържа гласа си, изневерявайки на ирландската си националност със специално шотландско уиски с мед.

По време на срещите стартира и програмата на сцената в Зала 5 на Интер Eкспо Център с младата българска група Collapso, които загряха с шест авторски песни като Dry Your Eyes, Suffocate и Replace. Последваха ги Bastardolomey с парчетата от дебютния си албум Plastic Pig Society, сред които и пилотният сингъл Cheap Thrill.

Първият хедлайнер на вечерта – Napalm Death, зарадваха феновете си в залата със сетлист от 24 песни от цялата, близо 30-годишна история на метъл бандата. Чухме стари класики от 80-те (Scum, Control, Life?, Mentally Murdered и Unchallenged Hate), песни от последния албум на групата ( Life and Limb, On the Brink of Extinction и Diktat), както и чисто нови, неиздавани композиции.

Концертът на Therapy? пък беше дългоочакваното завръщане пред българска публика на бандата повече от десетилетие след последния им концерт у нас. Енергията на феновете накара Анди и компания да обещаят следващото им гостуване в България да е много по-скоро.

Сетлистът на групата беше съставен от 17 песни и два биса. Чухме Knives, Turn, Die Laughing, Stories, Epilepsy, Exiles, Rust и If It Kills Me, както и чисто нови песни – Unbeliever и Before You, With You. Концертът на Therapy? завърши с най-големия им хит Diane и Nowhere. 

Шоуто продължи и в малките часове на нощта за най-издръжливите със Светльо & The Legends.

Сподели.