Найджъл Кенеди репетира с Пловдивската филхармония

Pinterest LinkedIn +

Найджъл Кенеди (Nigel Kennedy) ще пристигне у нас няколко дни преди концерта си в Пловдив за интензивни репетиции с музикантите от Пловдивската филхармония.

Както е известно, виртуозът на цигулката ще открие официално "Есенния салон на изкуствата" в Античния театър на 1 септември.

Програмата на концерта включва евъргрийни на легендарния джазмен Дюк Елингтън (Duke Ellington), както и класически фрагменти от Йохан Себастиан Бах.

Все още се уточнява дали артистът и екипът му ще пристигнат в България на 29 или 30 август. Вече е ясен обаче съставът на бенда, с който Кенеди пътува: Doug Boyle (китара), Orphy Robinson (маримба и вибрафон), Tomasz Grzegorski (саксофон), Adam Kowalewski (бас) и  Krzysztof Dziedzic (барабани и перкусии). 

Последните трима полски инструменталисти познаваме от 2009 година, когато Найджъл, заедно с тях и пианиста Piotr Wylezoł, представи джаз албума A Very Nice Album в зала 1 на НДК.


Снимка: Avtora.com

Билети за концерта на Найджъл Кенеди и Пловдивската филхармония в мрежата на Eventim на цени между 40 и 60 лв., както и ВИП места по 80 и 100 лв.

Купи билет за концерта на Найджъл Кенеди в Пловдив>>

Сподели.