Найджъл Кенеди отново с концерт в България

Pinterest LinkedIn +

Виртуозът на цигулката Найджъл Кенеди (Nigel Kennedy) се завръща у нас за концерт в рамките на ежегодния Салон на изкуствата. Шоуто на именития британски музикант ще се състои на 15 юни в зала 1 на НДК.

Найджъл Кенеди ще свири пред българската публика заедно с музикантите от неговата формация "Nigel Kennedy Quintet". На сцената цигуларят ще си партнира с барабаниста Krzysztof Dziedzic, басиста Adam Kowaleski, пианиста Piotr Wylezoł и саксофониста Tomasz Grzegorsk.

Заедно те ще представят композиции от последния си албум "A Very Nice Album", който излезе на музикалния пазар през 2008 г.


Снимка: Avtora.com

Найджъл Кенеди е един от най-емблематичните цигулари на всички времена. Носител е на редица престижни отличия като наградата за "Изключителен принос към британската музика" на Британските музикални награди от 2000 г. и "Изпълнител на годината" от същата церемония.

Найджъл Кенеди има издадени повече от 30 албума, между които и продукцията "East Meets East", включваща български народни песни като "Хайде Яно", "Дафино", "Йовано, Йованке" и др.

Концертът на Найджъл Кенеди на 15 юни е организиран от Арт БГ.

Сподели.