Най-играните слот игри в България

Pinterest LinkedIn +

Експанзивното развитие на онлайн залозите в България предостави на почитателите на хазартната емоция такъв широк диапазон от варианти за развлечение, какъвто малцина са си представяли, че е възможен. Реално погледнато, потребителите у нас имат на разположение най-играните слот игри в света в последно време, като и най-новите заглавия пристигат бързо на пазара в страната. Това се случва благодарение на модерни, лицензирани оператори, които непрекъснато подобряват и обогатяват своето съдържание.

А кои са най-търсените ротативки в България? При толкова сериозно предлагане не е лесно да се даде бърз и обобщен отговор, без да се пропуснат важни заглавия. Така например, в каталога на Alphawin присъстват повече от 1400 слот игри, като поне няколко десетки сред тях се радват на осезаема популярност сред аудиторията. Доста от тези заглавия присъстват и в други легални платформи на територията на страната.

Колко често се играе на дадена ротативка се определя от различни фактори. Без съмнение голяма роля играе това колко са възможните печеливши комбинации - това привлича играчите към слот като 100 Burning Hot например. Също така от значение е и какви бонуси и допълнителни нива на игра предлагат машинките. Игрите, които натрупват джакпоти, винаги са обект на повишен интерес от страна на потребителите. Не на последно място трябва да се отбележи, че по-семплите и лесни за усвояване като начин на залагане слотове, привличат повече клиенти на платформите за онлайн залози.

Десетки линии и плодови символи - комбинацията работи успешно

Като цяло ротативките само с една печеливша конфигурация не са особено търсени в интернет. Напротив, потребителите се насочват към игри с 10, 20 или повече конфигурации, върху които могат да се наредят еднакви символи и да донесат печалба. А изображенията в много случаи са на плодове - това е тема, която продължава да върви и в онлайн пространството, след като се наложи като класическа в традиционните наземни зали. Сред най-популярните плодови мултилинейни слотове са:

 • 20 Super Hot
 • 40 Bulky Fruits
 • 20/40 Burning Hot
 • 5 Burning Clover
 • Shining Crown

При тези игри освен мултилинейността можем да кажем, че е налице още един важен фактор, споменат по-горе. Начинът на залагане се усвоява много лесно, визията им действително е семпла, но пък са достъпни за всички потребители.

Освен това трябва да отбележим, че голяма част от най-популярните ротативки у нас всъщност са дело на български производители или на компании, които имат сериозни екипи, базирани на територията на страната. Става дума за доставчици на хазартно съдържание като Amusnet Interactive, CT Interactive, Pragmatic Play и други.

С плодов привкус, но с малко по-различен начин на игра са слотове като Vegas Rush или Sweet Bonanza. Те се радват на осезаем интерес от страна на хазартната аудитория у нас с приятната си визия и по-интересен подход.

Древен Египет е вечна класика, но има и други хитове

Сред водещите тематики в онлайн ротативките е тази, свързана с хилядоледната империя, просъществувала по поречието на Нил. На Древен Египет са посветени стотици слотове, като сред най-популярните в България от този наратив са заглавия като:

 • Egypt Sky
 • Rise of Ra
 • The Great Egypt
 • Book of Realm
 • Grace of Cleopatra

Играчите харесват мистериите и митовете, които са преплетени с реалната история. Но не всичко се изчерпва с Египет - има много ротативки, които черпят вдъхновение от събитията и митологиите на Древна Гърция, Скандинавия, Латинска Америка, Ирландия, азиатските страни и т.н. Диапазонът е изключително широк, като в списъка на слотовете с исторически препратки и/или приключенско-легендарен привкус можем да посочим следните:

 • Amazon’s Battle
 • Lord of Luck
 • Aztec Glory
 • Gates of Olympus
 • Great Empire

При ротативки с такова тематично направление отново се срещат редица мултилинейни варианти. По-любопитни са бонус нивата, които се “отключват” от скатър карти, при комбинация на определени или при натрупване на ходове, като тези екстри са нещо повече от най-простата допълнителна игра, при която се познава червено или черно.

Потребителите бързо прегръщат модерните тенденции

Вече стана дума за това, че голяма част от играчите предпочитат по-прости и лесни за разбиране слотове. Но това не значи, че почитателите на хазартните развлечения са невъзприемчиви към нововъведенията. Напротив, модерните тенденции на глобално ниво бързо пробиват и у нас, а потребителите са готови да прегърнат нови и по-интригуващи начини на игра.

Така например в последните няколко години все повече сила набират ротативките от концепцията Megaways. При тях символите вече не се подреждат по линии и предначертани конфигурации, а се групират по по-различен начин, като поне на теория увеличават многократно вариантите за печалба. Освен това графиката е много по-изпипана в сравнение с обикновените плодови слотове.

При легалните оператори като Алфауин откриваме десетки Megaways заглавия. Сред най-популярните са:

 • Majestic Megaways
 • Wild West Gold Megaways
 • Gonzo’s Quest Megaways
 • Buffalo King Megaways
 • Big Bass Bonanza Megaways

Списъкът продължава да се увеличава и да става все по-интересен. Въпреки че първоначалната концепция принадлежи на Big Time Gaming, този тип игри вече се разработват и от много други компании. 

Разбира се, когато говорим за най-играните слотове в България, трябва да имаме предвид, че ситуацията е изключително динамична. Интересите на самите потребители могат да се променят в рамките не на месеци, а на броени дни и часове. Големите суми в игрите с джакпоти винаги действат като магнит, освен това и операторите се стремят да насочат вниманието на своите клиенти към конкретни заглавия. Все пак изброените тук игри спадат към най-популярните в слот категорията у нас.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.