Най-екзотичният Мериголд Хотел (The Best Exotic Marigold Hotel)

Pinterest LinkedIn +

Великобритания, 2012, 124 мин. Режисьор: Джон Мадън. Сценарист: Ол Паркър. С участието на: Бил Най, Джуди Денч, Том Уилкинсън, Маги Смит, Дев Пател и др. Комедия, драма.

За филма:

"Най-екзотичният Мериголд Хотел" е новата лента на режисьора на "Влюбеният Шекспир" Джон Мадън. Британецът, в чиято филмография не липсват впечатляващи заглавия като "Her Majesty, Mrs. Brown" с Джуди Денч, "Доказателството" с Гуинет Полтроу и "Неуредени сметки" с Хелън Мирън и Киаран Хинд, за пореден път залага на изключителен актьорски състав.

Главните роли са поверени на истинско съзвездие от британски актьори начело с Джуди Денч ("Шоколад", "Казино роял", "Записки по един скандал"), с която Мадън очевидно обича да работи. Факт, който едва ли учудва някого, дори да сте попадали само на последните й роли във филми като "Карибски пирати: В непознати води" и "Хувър" ( оригинално заглавие J.Edgar) на Клинт Истууд. Партнират й Бил Най ("Наистина любов", "Рок радио", "Подзем свят" "Гневът на титаните"), Маги Смит, която освен с ролята й в поредицата "Хари Потър", вероятно свързавате и с "Госфорд парк" и комедията "Скрито-покрито", Том Уилкинсън ("Писател в сянка", "Неуредени сметки","Рокендрола") и звездата от "Беднякът милионер" Дев Пател.  

Филмът е адаптация по романа These Foolish Things на английската писателка Deborah Moggach, която освен автор на бестселъри е и сценарист на екранизацията на "Гордост и предразсъдици" с Кийра Найтли, Джуди Денч и Доналд Съдърланд.  

Историята:

Група британски пенсионери заминават за Индия, за да се установят в разкошен, наскоро ремонтиран хотел. Или поне така си мислят. Оказва се, че Мериголд Хотел съвсем не е толкова луксозен, колкото рекламата си, но въпреки това постепенно успява да ги очарова.

Сподели.