Най-добрите производители на матраци у нас представят своите продукти

Pinterest LinkedIn +

Благодарение на уникални свойства и на естествените материали, на някои екзотични съставки, съчетани с най-новите технологии за обработка, производителите на матраци си поставят една основна цел – създаване на безупречен комфорт и екологична чистота във всеки матрак.

Матраците се избират съобразно нуждите за спокоен и здрав вън, степента на охлаждане, бюджета, определен за матрак. Спрямо тях могат да се добавят и комбинации от един или повече аксесоари. Тези аксесоари оптимизират дишането на матрака, степента на твърдост и на охлаждане спрямо желаното ниво.

Материали за създаване на матраци

Материалите, използвани в матрака, са важен фактор при определянето нивото на комфорт и качествените характеристики.

Според това дали материалът може да диша се определя степента на въздух, която влиза и излиза от продукта.

Например традиционната пружина с намотка позволява на матраците лесно да дишат. Тук се взема под внимание това, че намотките са много тънки и най-много ще бъдат увити в тънък слой пяна между всяка бобина. Типът пяна с памет може да не диша, както бобината намотка, тъй като в него има повече материал, който предотвратява циркулацията на въздуха в и извън матрака.

Подобно дишане реагира и на степента топлопроводимост на материала и задържане на топлина, които също са важни. Стоманената бобина е чудесна при абсорбиране на топлината на тялото, а това е още по-лошо при задържането на тази топлина.

Матраци с традиционната пяна с памет поглъщат топлината на тялото и я задържат. Това създава и повече мекота и топлина.

Истинският гел работи на принципа на вода. Водата помага да се охлади, тъй като може да абсорбира огромно количество топлина, преди температурата на водата да бъде променена рязко.

Гелът работи на същия принцип. Той абсорбира топлината и я държи максимално на ниво на топлина, може да поеме такава, преди да започне да се нагрява.

Някои мемори пени за матраци са по-добре вливани и по-добре проникват в пяната. В тези случаи има по-голямо въздействие върху ефективността на охлаждането.

Най-добрият дизайн на матраци с охлаждащо действие

Според производителите на матраци, важно е да се знае материалът, от който се прави всеки матрак. Той може да повлияе на охлаждането и на топлинната ефективност. Такъв редува слой или два слоя пяна и слой или два от полиуретанова пяна. Тези материали работят заедно, за да създаде въздушен поток и удобна охлаждаща повърхност в матрака.

Охлаждащи покрития в матрак

Покритието на матрака е може би един от най-пренебрегваните аспекти за функционалността на матрака. Реално покритието може да играе важна роля в това колко студено или горещо е по време на сън.

По принцип, колкото по-малко материал има в покритието, толкова по-добро ще бъде охлаждането. Това се дължи на по-добър въздушен поток в и извън калъфа.

По този начин калъфът на матрака може да бъде толкова студен, колкото и пълнежът.

Фази на промени в пълнежа на матрака

Според видовете производителите на матраци залагат основно на качествата на:

еднолицев матрак, двулицев, матраци с пълнеж от латекс, матраци мемори фоам.

Еднолицевите матраци са идеално решение за обзавеждане на цели домове, вили и хотели. Те са предлагани на най-конкурентни цени и с тях, освен да спестите от общия бюджет, може да се насладите на един по-здравословен и качествен сън с чисто нови матраци.

Двулицеви матраци – те са леки, практични и лесни за транспортиране. Голямо тяхно предимство са двете страни, които позволяват смяна на всеки няколко месеца.

Матраци с пълнеж от латекс – това са най-добрите матраци за хора, страдащи от алергии. Те притежават противоалергични и прахо-устойчиви свойства, имат отлична устойчивост и по естествен начин се грижат за всяка част от тялото.

Матраци мемори фоам – това са матраци, които ще направят здравето и съня на хора, страдащи от болки в гърба и хронична умора, по-стабилни.

Въздействие от пълнежа в матрак

Приема се, че колкото повече материали има в пълнежа, който се обвива около тялото, толкова по-вероятно е да се създаде топло усещане. Това се дължи на факта, че има повече пяна и тъкан, които влизат в контакт с тялото.

Като общо правило, матраците, които са по-меки, създават по-силно и по-голямо прегръщане и контакт с тялото. В резултат на това по-меките матраци обикновено са по-топли от средните или твърди видове. На пазара се предлагат и меки модели матрак, които създава едновременно подходящата комбинация от мекота и ефективни охлаждащи функции.

От друга страна, по-твърдите матраци даряват с малко повече плавно усещане при докосване. Матракът няма да се увива около тялото или да обгръща и да прегръща по същия начин, както мекия матрак. Това означава, че има по-малко материал в контакт с тялото и по-голяма възможност въздухът лесно да попадне в контакт с кожата. Това води до по-студено усещане. В резултат на това много твърди матраци не страдат от топлинни проблеми по начин, по който по-меките матраци умеят.

Производителите на матраци предлагат и допълнения към комфорта като подматрачни рамки.

Тяхната главна роля е да подобрят качествата на матрака. Подматрачна рамка е задължителен продукт, който се добавя към всеки матрак с две лица. Тя създава подходяща основа и подобрява качествата на матрака.

Видовете подматрачни рамки са ламелни, рамки за латексови матраци, подматрачни рамки за мемори, подматрачни рамки за матраци с полиуретан, матраци с бонел пружини и покет пружинни матраци.

В разнообразието си подматрачните рамки за матраци имат и опция за регулиране на твърдостта. Някои от моделите са с повдигащ механизъм, притежават крачета или опция за промяна на нивата в горната част, около врата и главата.

Най-добрите производители на матраци у нас са:

Матраци ТЕД

Фабрика ТЕД е един от лидерите на българския пазар. Тя може да се похвали не само с високо качество на продуктите, но и с многообразие. Сред производствените технологии се създават матраци, подматрачни рамки, топ матраци, възглавници, олекотени завивки, спални комплекти и пр.

Еднолицевите и двулицеви матраци ТЕД са не просто добри, а най-добрите. Те са гордостта на фабриката, а в процеса на създаването им участват най-модерни технологии

Днес производителят на матраци ТЕД може да се похвали със страни, в които успешно извършва продажбите си. Това са Македония, Германия и Хърватска.

Матраци НАНИ

Производителят на матраци НАНИ създава едни от най-високотехнологичните еднолицеви и двулицеви първокласни модели. Те притежават отлични анатомични и ортопедични качества, грижат се за комфорта и удобствата на всяко легло. Те са създадени за всички хора, независимо от възраст, тегло и фигура. Така всеки матрак HAHИ има антибактериални, антиакарни, антиалергични, анатомични, проветриви и ортопедични свойства. Това го прави изключителен на българския и европейския пазар.

Матраци Магнифлекс

Производителят на двулицеви матраци Магнифлекс създава своите продукти, като отговаря на най-високи стандарти. Той залага на екологични материали, изработени от 100% качествени продукти. Магнифлекс пълнежът в матраци с две лица е c най-висока степен на проветрение. Това предпазва от акари и бактерии и изключва риска от образуване на мухъл и плесен.

Матраци Магнифлекс са ортопедични и гарантират отличен комфорт. Благодарение на двете лица осигуряват хигиената и лукса, от който тялото се нуждае за пълен релакс.

Богатата гама от продуктови матраци включва различни модели. Всеки един производител представя аксесоари за спални, грижещи се за комфорта на хора, страдащи от наднормено тегло или със заболявания на гръбначния стълб. В продуктовия каталог има всякакви аксесоари за спокоен и здрав сън и от него всеки може да избира.

Сподели.